[marți, 9 iunie]

 

 

În Împărăția lui Dumnezeu, totul este lipsit de egoism. Uneori, acest lucru este greu de înțeles cu adevărat, mai ales în această perioadă a vieții, când de-abia descoperi cine ești tu de fapt. Dar nu te lăsa derutat de cuvinte.

 

Tu ești copilul special, unic, valoros al lui Dumnezeu. Nu mai este nimeni ca tine. Însă harul și puterea care te-au făcut să fii așa se bazează pe legea dragostei altruiste. Ştim că slava care strălucește pe chipul lui Isus este slava dragostei altruiste, iar El vrea să purtăm chipul Său. Când citești poruncile de care ne cere să ascultăm dacă Îl iubim, afli că fiecare dintre ele îți vorbește despre cum să Îl iubești pe Dumnezeu și apoi cum să îi iubești pe cei din jurul tău. Succesul în Împărăția lui Dumnezeu este inversul succesului din împărăția lumii acesteia.

 

Dar să nu confundăm lucrurile. Nu este vorba despre dragostea superficială, lipsită de coloană vertebrală. Pentru a trăi după modelul lui Dumnezeu, e nevoie de curaj. La urma urmei, egocentrismul este caracteristica principală a lui Satana și a împărăției lui.

 

Defininește altruismul și egoismul! Încearcă să dai niște definiții cât mai originale!