[joi, 16 aprilie]

 

 

Poate că, după ce ai citit studiul de săptămâna aceasta, ai început să te îngrijorezi. Poate că ai băut sau ai fumat ocazional cu prietenii și te întrebi dacă ești dependent. Sau poate că te îngrijorezi cu privire la orele pe care le-ai petrecut pe Internet sau la televizor. Poate că ai identificat un alt lucru – ceva despre care ceilalți cred că nu constituie o problemă – de care începi să fii dependent.

 

Nu uita că dependența este o realitate și încă una gravă. Dependența te transformă într-un sclav, iar Dumnezeu vrea ca poporul Său să fie liber. Nimic și nimeni nu trebuie să ne stăpânească viața în afară de Duhul Sfânt. Nimic nu trebuie să ne diminueze capacitatea de a lua decizii bune, de a ne face prieteni și de a-L urma pe Dumnezeu. Drogurile, alcoolul, pornografia, televizorul, Internetul, până și cărțile, muzica, mâncarea, cumpărăturile – orice lucru de care devii dependent te înrobește.

 

Hotărăște-te să fii liber! Nu te lăsa înlănțuit. Cercetează domeniile în care crezi că ești în pericolul de a deveni dependent. Ia astăzi decizia de a-I preda lui Dumnezeu aceste domenii și de a face ceea ce trebuie pentru a te elibera. (Dacă ești deja dependent și dacă vrei să afli mai multe despre pașii spre libertate, participă la studiul de săptămâna viitoare!)

 

Nu uita că poate exista și o dependență de… libertate. Este vorba, desigur, despre o înțelegere greșită a libertății. Unii oameni ar vrea să nu depindă de nimeni, să nu aibă niciun fel de obligații, îndatoriri și responsabilități. „Libertatea” pe care o doresc ei nu este însă libertatea de care te poți „bucura în Hristos”.