[marți, 7 aprilie]

 

 

A accepta sau nu mântuirea prin Isus este cea mai importantă decizie pe care o iei în viață. Ea hotărăște nu numai modul în care îți trăiești viața veșnică, ci și modul în care ți-o trăiești pe cea efemeră, de aici.

 

Cum ajungi să fii mântuit? Recunoaște că ești păcătos și că ai nevoie de Mântuitor. Acceptă-L pe Isus ca Mântuitor și predă-I viața.

 

Dacă nu L-ai acceptat încă, fă următoarea rugăciune: „Tată, știu că sunt un păcătos și că am greșit, dar știu că poți să mă faci curat și să mă înnoiești. Chiar acum, Îl accept pe Hristos ca Mântuitor personal. Vino și locuiește în inima mea și ia-mă în stăpânire!”

 

Dacă ai spus această rugăciune cu sinceritate, Dumnezeu o va onora și te va primi în familia Sa. De obicei, membrii unei familii fac greșeli tot timpul. Când spargi o farfurie, nu-ți este teamă că vei fi dat afară din casă. Ştii că ești în siguranță fiindcă ai o relație cu părinții tăi și ei te iubesc.

 

La fel se întâmplă și cu Dumnezeu, numai că dragostea Lui pentru tine este de un milion de ori mai mare! Când greșești, nu vei fi alungat din familia lui Dumnezeu. Nu vei pierde mântuirea atâta timp cât păstrezi relația cu Tatăl ceresc. În fiecare zi, ai șansa de a te consacra Lui. Cu cât vei păstra legătura cu Tatăl mai mult, cu atât mai mult vei semăna cu Isus.

 

Fiind copilul Său, Dumnezeu știe că mai trebuie să crești. Dumnezeu este răbdător, îndelung răbdător și iertător, iar dacă rămâi suficient de mult timp în preajma Lui, și tu vei fi la fel!