[sâmbătă, 4 aprilie]

 

 

Tot mai bine odată cu trecerea timpului

 

O, nu se poate! Nu o găsesc! exclamă Chris.

 

Cum reuşise el să piardă un lucru atât de important: mântuirea?!

 

Ştia că trebuie să o găsească foarte repede şi s-a hotărât să refacă drumul parcurs până atunci – să o caute în toate locurile pe unde ar fi putut să o uite.

 

Mai întâi, Chris s-a dus la centrul unde juca jocuri pe computer. Trecuse pe acolo de dimineață ca să joace un joc. Dar nu a câştigat şi a spus vreo două cuvinte urâte. De aceea se gândea că poate o pierduse acolo. Căută peste tot, dar nu o găsi.

 

Poate că o uitase la şcoală. Aşa că intră din nou în sala de mese. Se apropie de scaunul pe care şezuse la masă alături de prietenii lui, când împreună îşi bătuseră joc de cei care aveau haine demodate. Însă nu găsi mântuirea.

 

Poate că este la bibliotecă, se gândi el. Luni uitase să-şi facă tema şi o copiase din caietul celui mai bun prieten al lui. A căutat prin toate colțurile bibliotecii, dar nu a găsit nimic.

 

Deja era foarte necăjit. Revăzu cu ochii minții evenimentele din timpul săptămânii. Îşi aminti că ultima dată când o mai avusese era la biserică, aşadar se hotărî să vadă dacă o găseşte acolo.

 

Când a ajuns la biserică, bătu la uşă. Pastorul îi răspunse cu un zâmbet.

 

– Bună, Chris. Pot să te ajut?

 

– Frate pastor, nu-mi găsesc mântuirea, mărturisi el. Am căutat-o peste tot pe unde aş fi putut să o pierd, ştiți, acolo unde am făcut lucruri rele, dar nu am găsit-o nicăieri. Îmi amintesc că ultima dată când am avut-o eram la biserică şi m-am gândit să vin să văd dacă este aici.

 

– Chris, nu cred că ți-ai pierdut mântuirea, îl încurajă pastorul. Probabil că nu ai căutat unde trebuie. Când L-ai acceptat ca Mântuitor personal, Isus te-a mântuit. În viața de zi cu zi, atâta timp cât mergi cu Isus, nu-ți pierzi mântuirea de fiecare dată când greşeşti. Dumnezeu ştie că faci greşeli, dar, atâta timp cât le mărturiseşti şi mergi mai departe cu El, te mai afli încă pe drumul slavei – cu mântuirea neatinsă.

 

La fel ca mulți oameni, Chris credea că mântuirea se bazează pe ceea ce faci şi că, atunci când greşeşti, Dumnezeu te alungă până îți îndrepți greşeala. Însă Dumnezeu nu este aşa. El ne susține şi lucrează împreună cu noi pe măsură ce devenim buni. El ştie că noi greşim; din acest motiv se află lângă noi ca să ne ridice. Nu uitați însă că, atunci când sunteți descurajați, trebuie să vă ridicați şi să mergeți mai departe pe calea pe care v-o arată Dumnezeu.