[vineri, 13 martie]

 

 

Exercițiul este mama învățăturii. Una dintre cele mai bune metode de a evita comportamentul dăunător, este să exersezi din timp ce vei spune atunci când vei fi ispitit să faci ceva rău. În continuare, iată câteva situații. Scrie sau interpretează pe roluri, cu un prieten, ce ai răspunde următoarelor provocări.

 

1. Un prieten îți oferă o substanță care să te facă să te simți „bine”. Când refuzi, prietenul te asigură că este legală. Ce îi spui?

 

2. Fetele din școala ta au un comportament nepotrivit cu băieții. Știi că nu se permit întâlnirile prin boscheți. Ce faci dacă prietena ta îți propune să vă strecurați în sala de sport, ca să te întâlnești cu un băiat de care știe că îți place?

 

3. Ești acasă la vărul tău. A găsit cheia de la barul tatălui său și deschide o sticlă cu alcool. Îți oferă și ție un pahar. „Ia puțin. Nu are ce să-ți facă rău”, te îndeamnă el. Ce vei face?

 

4. Ai de făcut o mulțime de teme și treburi prin casă, însă ai la dispoziție și un nou joc video. Părinții lipsesc de acasă pentru următoarele ore.

 

5. „Să mesteci tutun nu este același lucru cu fumatul”, îți spune fratele. „Mama și tata nici nu vor simți vreun miros.”