[marți, 10 martie]

 

 

Te poți întreba: Dacă nu folosesc tutun, băuturi alcoolice sau droguri și nu am relații sexuale, ce importanță are felul în care îmi folosesc timpul liber uitându-mă la televizor, navigând pe Internet, jucându-mă jocuri video sau implicându-mă în alte activități care îmi fac plăcere?

 

Răspunsul este: Un agent al Împărăției lui Dumnezeu nu se află pe cont propriu. Tu și tot ce ești și ai, inclusiv timpul tău, aparțineți lui Dumnezeu. Asta nu înseamnă că nu poți avea un timp în care să te simți bine. Înseamnă că nu trebuie să consumi atât de mult timp pentru lucruri care îți irosesc energia de a face altceva, mai ales dacă acel altceva este slujirea altora sau consolidarea relației tale cu Dumnezeu.

 

Ca agent al Împărăției, ești chemat să fii gata oricând. Ești ca un soldat într-un război. Trebuie să fii mereu în alertă, pentru că nu știi niciodată când te va ataca inamicul. Multe activități, chiar dacă nu sunt rele în sine, te distrag de la misiunea ta în viață, care este slujirea lui Dumnezeu și a oamenilor. De aceea trebuie să simți mereu prezența lui Dumnezeu, pentru a-ți putea recunoaște dușmanul, pentru a fi pregătit și a-l putea înfrânge prin puterea Duhului Sfânt.

 

Care crezi că ar trebui să fie prioritățile unui creștin, în general?

 

După ce criterii trebuie stabilite prioritățile?

 

Care sunt prioritățile tale?