[sâmbătă, 18 ianuarie]

 

 

De aici nu poate fi decât bine

 

Jim este un tip de treabă. De fapt, toți cred că ştie exact ce are de făcut. Este şef de partidă în corul bisericii, ia note bune şi toți par să-l simpatizeze. Deseori, Jim poate fi văzut făcând comisioane pentru profesori sau implicându-i în joc pe elevii care au rămas nesolicitați, pe marginea terenului de sport. Jim pare unul dintre acei oameni care au descoperit secretul fericirii. Nu este niciodată abătut. Oferă mereu un zâmbet pentru cine şi-l doreşte. Se străduieşte mereu să fie mai bun. De fapt, unii spun că Jim pare perfecțiunea întruchipată. Dacă îl iei la bani mărunți, nu ai ce să-i reproşezi. Nu întârzie niciodată la oră, dacă nu a fost nevoie să ajute pe cineva.

 

Cu toate acestea, ceea ce nu se ştie despre Jim este teama lui. Se teme nespus ca nu cumva să nu fi făcut îndeajuns pentru a fi mântuit de Isus Hristos. El trăieşte cu sentimentul că, dacă ar face vreo greşeală, aceasta l-ar împiedica să ajungă în cer. Tot ce face Jim este pentru a câştiga favoarea lui Dumnezeu. Crede că, dacă va izbuti să facă suficiente lucruri bune, atunci Dumnezeu îl va mântui.

 

Bietul Jim nu înțelege un lucru esențial. Suntem mântuiți numai prin harul lui Isus Hristos, iar toate lucrurile bune pe care le facem sunt posibile numai pentru că El ne-a oferit mântuirea. Aceste fapte sunt un răspuns la harul care ne-a fost acordat. Jim face o mulțime de lucruri mari şi minunate, însă trăieşte cu spaimă în suflet pentru că nu are siguranța că a făcut tot ce trebuia pentru a fi mântuit. Ce viață chinuită!