[marți, 14 ianuarie]

 

 

Cei mai mulți oameni sunt constrânși, în cele din urmă, să își concentreze viața asupra lucrurilor care contează cel mai mult ca urmare a unor probleme serioase cu care ajung să se confrunte, precum cancerul sau dificultățile financiare. Situațiile de criză sunt o cale de a-ți descoperi scopul în viață. Totuși poate că nu este o modalitate de dorit pentru a-ți petrece viața pe pământ. Experiența orbului Bartimeu este un important exemplu despre cum să depășești obstacolele pentru a-ți atinge scopul. În capitolul 10 din Marcu, un orb, pe nume Bartimeu, este prezentat stând lângă drum și auzind că pe acolo trece Isus. El Îl strigă pe Isus, însă este mustrat de mulțime. Hotărât să nu piardă ocazia, el strigă mai tare, iar Isus Se oprește și îl cheamă. Orbul își lasă mantia, se ridică repede și se îndreaptă spre Isus. Impresionant! Nimic nu a stat în calea țelului său. Răsplata? Isus l-a vindecat și ne-a învățat și pe noi o lecție de viață, despre cum să ne concentrăm asupra lucrurilor pe care ni le dorim.

 

De ce să aștepți până ajungi la disperare și nu mai rămân soluții? De ce să nu trăiești principial de azi? De ce să nu te lași condus de misiunea ta, bazându-ți hotărârile pe valorile tale? De ce să nu trăiești în fiecare zi pentru lucrurile care merită sacrificiul? Nu este greu, la fel cum nu este greu să fii înțelegător cu cei nou-veniți și încă neacceptați, să manifești bunătate față de vecini prin fapte pline de har sau să-i susții pe misionari lucrând câteva ore după școală. Oricare ar fi misiunea ta, fii genul de om care are o busolă corectă. Navighează pe mările adolescenței, păstrându-ți simțul cu privire la cine ești și ce ești chemat să faci.

 

Viața trăită cu scop, pe baza unor principii clare, ușor de înțeles și de redat în cuvinte, este o viață fericită. Este adevărat că presupune exercitarea voinței, consolidarea acesteia și formarea unor obiceiuri sănătoase. Dar, la final, când vine momentul să tragi linie și să evaluezi, ai sentimentul împlinirii personale. Timpul nu a fost irosit. Țintele au fost atinse. Viața ta a fost o binecuvântare.