[marți, 24 decembrie]

 

 

Ce importanță are ce fac eu cu timpul meu? Ei bine, acesta este tot timpul de care dispui în viața aceasta pentru a realiza lucrurile pe care ți le dorești și cele pe care le dorește Dumnezeu de la tine. Atunci când pierzi timpul, pierzi și timpul lui Dumnezeu.

 

Toți putem fi instrumente puternice pentru Împărăția lui Dumnezeu, însă este nevoie să ne facem programul de așa natură, încât să fie posibil. Trăim în continuă ocupație, astfel încât este nevoie să ne stabilim programul din timp, înainte de a ne trezi că cealaltă împărăție a scris în agenda noastră lucruri din care nu avem decât de pierdut. La sfârșitul lecției este o schiță în care poți nota cum îți petreci timpul pe parcursul săptămânii. Ai spațiu pentru trei zile în care să dai cât mai multe detalii precise. Acest exercițiu îți poate deschide ochii dacă ești sincer cu tine însuți.

 

Timpul este una dintre cele mai prețioase resurse pe care le avem. Este prețios mai ales din perspectiva faptului că nu îl poți recupera. Un an, o lună, o zi sau chiar o singură clipă trecută nu se mai întoarce niciodată. Te-ai gândit vreodată la lucrul acesta? Momentele pe care le-ai petrecut studiind aceste lecții biblice pentru Şcoala de Sabat sunt momente care nu se mai întorc. Fiecare clipă a vieții noastre este extrem de prețioasă. Lucrul acesta ar trebui să ne responsabilizeze, să ne determine să ne gândim mai bine la programul nostru, la lucrurile în care ne investim timpul. Desigur, asta nu înseamnă să alunecăm în extrema în care nu ne mai putem bucura de nimic de teama risipirii timpului. Însă, dacă suntem onești cu noi înșine, vom recunoaște că multe ore din viața noastră sunt cheltuite fără rost, fără să ne ajute în vreun fel. Domnul Isus este însă gata să ne ofere o consiliere personală, învățându-ne cum să folosim timpul eficient, astfel încât să câștigăm nu doar timpul prezent, ci și veșnicia viitoare.