[joi, 10 octombrie]

 

Să luăm un exemplu cu săculețul de ceai și apa fiartă. Atunci când apa ajunge în săculeț, ceaiul din el ajunge în apă. Pe măsură ce asculți Scriptura și glasul Său în rugăciune, Dumnezeu are modalitatea Sa de a ajunge la tine. Cuvântul se strecoară spre inima ta, iar tu te cufunzi în el. Gândește-te la oamenii cu har pe care îi cunoști și care se bucură în părtășia cu Dumnezeu. Se vede pe chipul lor că sunt plini de viață! Dumnezeu îți transmite iertarea Sa prin paginile Scripturii (1 Ioan 1:9). Faptul că nu va înceta niciodată să te iubească este scris în Carte (Ieremia 31:3; Psalmii 139; Isaia 1; Efeseni 1).

 

Biblia este plină de mesaje pentru tine. Acestea nu îți spun doar ce să faci, ci te încurajează și te întăresc (Romani 15:4). În Scriptură există un mesaj care îți amintește că ești copilul lui Dumnezeu. Este chiar acolo. Trebuie să ajungi la el și, făcând lucrul acesta, Dumnezeu ajunge la tine.

 

Notează referințele biblice ale unor versete care conțin îndemnuri și încurajări și, alături de fiecare referință biblică, notează și ideea principală a versetului respectiv.
 
Urmărește devoționalul video, Biblia audio, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse