[sâmbătă, 5 octombrie]

 

 

Ai primit un mesaj

 

Se povestește că un soldat a fost chemat la datorie într-un loc la mii de kilometri distanță de logodnica sa. James își așternea sufletul pe hârtie, de parcă Sallie ar fi fost aievea lângă el. Nu aveau alt mijloc de comunicare decât scrisorile. Uneori, poșta era deturnată, iar Sallie se întreba ce-o mai face și ce-o mai gândi James. Existau chiar momente când își punea problema dacă el o mai iubea. James îi scria cu credincioșie. Totuși scrisorile se rătăceau de multe ori sau erau trimise greșit. Odată, el i-a scris răspicat un angajament de dragoste, clocotind de pasiune și de certitudine. Însă această scrisoare, care le-ar fi putut aprofunda iubirea, s-a rătăcit în oficiul poștal din San Francisco. Cuvintele de dragoste au fost pierdute într-un loc îngust dintre rafturile cu scrisori.

 

James și Sallie s-au căsătorit. La a cincizecea lor aniversare, au vorbit despre cum, în timpul acelor ani de stat la distanță, se întrebaseră dacă celălalt va scrie sau va reuși să dea vreun telefon. Au meditat la dezamăgirea pricinuită de tăcerea pe care o percepuseră din partea celuilalt.

 

Între timp, oficiul poștal a fost desființat, iar scrisoarea compusă cu cincizeci de ani în urmă a fost descoperită de un poștaș pe nume Bob. Acesta a căutat adresa actuală a destinatarului și s-a asigurat că scrisoarea este primită. Sallie a deschis-o și a izbucnit în lacrimi de bucurie citind-o. S-a uitat la dată și a înțeles că, și în momentele de aparentă tăcere, de fapt, James îi vorbise despre dragostea lui. Singura problemă era că scrisoarea nu ajunsese la ea.

 

În ce sens mesajul lui Dumnezeu pentru oameni, din Scriptură, se aseamănă cu această scrisoare de dragoste?

 

Scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu pentru noi este disponibilă fiecăruia. În Sfânta Scriptură, El ne vorbește despre originea noastră, despre sensul vieții noastre și despre viitorul nostru etern. Nu avem altceva de făcut decât să deschidem scrisoarea și s-o citim.
 
Urmărește devoționalul video, Biblia audio, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse