[sâmbătă, 21 septembrie]

 

 

Porumbeii și Popeye

 

Porumbeii

Porumbeii sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a-și găsi drumul spre casă, chiar parcurgând distanțe enorme. Un porumbel călător, eliberat de Corpul de transmisiuni al Armatei Statelor Unite, a călătorit peste 3 700 kilometri pentru a se întoarce acasă!

 

Așa se explică surpriza din 1988 când 3 000 de porumbei nu au mai reușit să găsească drumul spre casă. Ce se întâmplase? Cercetătorii au descoperit că una dintre metodele de navigație ale porumbeilor este cu ajutorul câmpului magnetic al Pământului. În cazul despre care povestim, suflul solar, o explozie masivă în Soare, se produsese cu numai două zile înainte de eliberarea porumbeilor. Suflul acesta a interferat puternic cu câmpul magnetic al Pământului. Porumbeii, derutați, nu și-au mai găsit drumul spre casă.

 

Ce asemănări pot fi făcute între experiența aceasta și experiența noastră de agenți ai Împărăției lui Dumnezeu pe acest pământ?

 

Popeye

Personajul animat Popeye este cunoscut pentru plăcerea sa de a consuma spanac. De câte ori deschide o conservă și mănâncă spanac, el câștigă enorm de multă putere. Popeye a fost angajat de guvernul Statelor Unite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a promova consumul de spanac. Carnea era o delicatesă rară în timpul războiului, iar spanacul părea să fie un bun substitut. În anii 1890, niște cercetători nemți arătaseră că spanacul conține aceeași cantitate de fier ca și carnea. Iar fierul, desigur, este una dintre substanțele nutritive care conferă tonus și rezistență.

 

Însă datele erau greșite. Cercetătorii nemți dovediseră că spanacul conține fier, dar, atunci când notaseră rezultatul, puseseră virgula decimală într-un loc greșit. Supraestimaseră cantitatea de fier din spanac de zece ori! Rectificarea nu a traversat oceanul până după al Doilea Război Mondial. Numai convingerea că spanacul conține foarte mult fier i-a ajutat pe oameni să aibă un sânge bogat în fier, așa cum doreau?
 
Urmărește devoționalul video, Biblia audio, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse