[vineri, 20 septembrie]

 

Dumnezeu dorește să descoperi MODEL-ul pe care ți l-a oferit, astfel încât să slujești în locul cel mai potrivit pentru tine. Înainte de a începe să îți descoperi MODEL-ul, trebuie să afli care este acronimul acestui cuvânt.

 

Minte – Locul în care se formează gândurile și, implicit, sentimentele, deci și dorințele tale.

 

Origine – Pe pământ, provii dintr-un tată și o mamă, care ți-au transmis o zestre genetică bogată, talente, capacități și, de ce nu, înclinații de personalitate. Însă dincolo de acestea, ești copilul lui Dumnezeu și El îți oferă „Ocrotirea” Sa.

 

Daruri spirituale – Acestea sunt darurile pe care Dumnezeu le oferă oricărui credincios. Nu te-ai născut cu ele. Le-ai primit când ai devenit creștin, ca să Îl poți sluji pe Dumnezeu. (Citește 1 Corinteni 12, în special versetele 27-31.)

 

Experiențe – Experiențele tale te-au modelat și te-au transformat, astfel încât ai devenit ceea ce ești. Unele dintre acestea sunt experiențe din familie, experiențe de educație, experiențe de vocație, spirituale, misionare, dar și experiențe dureroase. (Vezi Rick Warren, The Purpose-driven Life, pp. 236-246.)

 

Laudă – Unul dintre cele mai minunate daruri de la Dumnezeu este lauda Sa, aprecierea pe care ți-o poartă. În ochii Săi ești o ființă cu totul specială, valoroasă, demnă de toată dragostea Sa. Când te simți deznădăjduit, Domnul te încurajează să speri și să crezi în El.

 

Cum te-a modelat Dumnezeu? Gândește-te la persoana ta ca la o lucrare a lui Dumnezeu.  Notează-ți darurile, dorințele, capacitățile, trăsăturile de personalitate și experiențele pe care Dumnezeu ți le-a dat pentru a deveni ceea ce ești.
 
Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse