[joi, 22 august]

 

 

Unii adolescenți aleg să fie botezați în perioada lor de credință de copil. Uneori ei simt că, atunci, nu au înțeles tot ce înțeleg acum. Deși poate fi adevărat, ca adolescent nu poți înțelege tot ce vei înțelege în facultate. Ce să mai vorbim de perioada când vei fi căsătorit și vei avea copii? Vei cunoaște mult mai mult? Probabil.

 

Viața de copil al lui Dumnezeu este o călătorie. Botezul este o parte importantă a călătoriei și trebuie să fie rezultatul unei hotărâri atente. Se aseamănă cu încheiatul unei cămăși. Credința în harul lui Dumnezeu și în făgăduința puterii Sale de a te mântui este primul nasture. Dacă înțelegi bine asta, vei încheia și ceilalți nasturi în mod cursiv.

 

Poate că te-ai botezat (sau te vei boteza) în apă rece, poate că bunicii au putut (sau nu au putut) asista, poate că pastorul tău preferat a avut (sau nu a avut) piciorul rupt. Nu aceasta contează. Important este de unde începi. Gândește-te la botez ca la o sărbătoare. Pe măsură ce vei crește, te vei întâlni cu provocări care îți vor arăta că ai nevoie să te consacri în fiecare zi. Prinde fiecare clipă și pre dă-ți inima lui Hristos ca Domn și Mântuitor, iar botezul va căpăta din ce în ce mai mult sens.

 

Ce crezi că va însemna botezul pentru tine? Prezintă-le colegilor de grupă lucrurile acestea și cere-le o reacție. Sunt de acord sau nu?