[marți, 20 august]

 

 

Un studiu a arătat că 90% dintre toate convertirile la Hristos se realizează înaintea vârstei de douăzeci de ani. Pe măsura înaintării în vârstă, oamenii care își predau viața lui Hristos sunt din ce în ce mai puțini. Unii cred că tinerii ar trebui să aștepte până vor „cunoaște mai mult” sau „înțelege mai bine” credința creștină, înainte de a lua hotărârea de a-L urma pe Hristos. Dar gândește-te că Isus i-a mustrat cel mai aspru pe oamenii care îi împiedicau pe tineri să Îl urmeze. Ia-ți un minut și citește Matei 18:4-6 (”4 De aceea, oricine se va smeri ca acest copilaş va fi cel mai mare în Împărăţia cerurilor. 5 Şi oricine va primi un copilaş ca acesta în Numele Meu Mă primeşte pe Mine. 6 Dar pentru oricine va face să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi care cred în Mine, ar fi mai de folos să i se atârne de gât o piatră mare de moară şi să fie înecat în adâncul mării.”)

 

Ce crezi acum despre credința copiilor? Dacă nu ai fost încă botezat, dacă te întrebi cât de pregătit ești și de ce te-ai boteza, atunci ascultă răspunsul. Botezul este un pas important, însă pașii de după botez sunt la fel de importanți, dacă nu chiar mai importanți. Pașii pe care îi faci după ce te usuci de apa botezului și te duci la școală lunea următoare sunt pași uriași. Misiunea cea mai grea pentru cei care L-au ales pe Hristos ca Mântuitor și Domn este să continue să facă acei pași de copil înspre Tatăl ceresc.

 

Sunt persoane care, după botez, au avut parte de „căderi”. Ce înseamnă asta? Că sunt în dizgrația lui Dumnezeu și că El nu vrea să mai aibă de-a face cu ele niciodată? Nu. Înseamnă că trebuie să se ridice din nou. Dumnezeu le așteaptă și le ajută.