[marți, 6 august]

 

 

Bun venit în epoca în care poți lua propriile hotărâri. (Nu pe toate, însă cele mai multe dintre ele.) Fără resursele și capacitatea de a găsi adevărul, vei fi vulnerabil înșelăciunii. Ceea ce crezi acum are puterea de a-ți modela gândirea pentru tot restul vieții. Dacă îți fondezi hotărârile numai pe ce spune lumea că este adevărat, nu vei fi niciodată satisfăcut. Mulțumirea, pacea și sensul în viață provin din cunoașterea adevărului despre Dumnezeu.

 

Am învățat că, prin îndrumarea Duhului Sfânt, putem afla adevărul despre Dumnezeu în primul rând din Cuvântul Său, apoi cu ajutorul naturii, al experiențelor noastre și al experiențelor celor din jurul nostru. Este important să recunoaștem că există și locuri care prezintă minciuni drept adevăruri. Uneori, este greu de făcut deosebirea între ele, însă Pavel ne oferă un îndrumar în Filipeni 4:8: „Tot ce este adevă rat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este cu rat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însuflețească”.

 

Atunci când întâlnim în Biblie lucruri pe care nu le înțelegem, ar trebui să recunoaștem că acestea nu pot schimba ceea ce înțelegem. Faptul că nu înțelegem totul despre Dumnezeu nu înseamnă că ar trebui să punem la îndoială caracterul Său iubitor și iertător, care ni s-a descoperit pentru a ne ajuta să-L înțelegem mai bine