[sâmbătă, 20 iulie]

 

 

Totul ține de imagine

 

În timpul lunilor de vară, te-ai uitat vreodată la un mușuroi de furnici? Unii oameni pot sta ore întregi ca să privească miile și miile de furnicuțe negre mărșăluind în sus și în jos și de jur-împrejur. Este fascinant să le urmărești, deși, după o vreme, începi să obosești pentru că se mișcă fie prea repede, fie prea încet. Imaginează-ți ce vede Dumnezeu atunci când privește la noi. Mii și mii de oameni mergând dintr-o parte într-alta cât este ziua de lungă, intrând și ieșind din clădiri, mașini, case, școli și nenumărate alte locuri.

 

Există câteva asemănări între noi și furnici. În ambele lumi, scopul este acela de a-I aduce slavă lui Dumnezeu. Şi noi, și furnicile am fost creați pentru a ne concentra viața și lucrarea în jurul unei singure ființe. Pentru noi, este vorba de Dumnezeu și de Împărăția Sa. Pentru furnici, matca și împărăția ei sunt obiectul întregii energii consumate.

 

Este evident că Satana combate forța noastră distrăgându-ne atenția de la scopul și de la lucrarea noastră. Când ne-a creat, Dumnezeu l-a înzestrat pe fiecare cu propriul simț al umorului, cu o anume personalitate și anumite preferințe. Însă El ne-a oferit tuturor capacitatea de a iubi și de a fi iubiți. În multe feluri, suntem construiți asemenea Lui!

 

Observă furnicile! Din perspectiva noastră, ele sunt lipsite de haine interesante și de personalitatea de care noi ne bucurăm, însă ele fac ce au fost create să facă. Același lucru poate fi adevărat pentru noi. În timp ce mulți caută să fie propriul stăpân și să guste satisfacția în viață, ei uită că au fost creați de către și pentru o altă Persoană. Cei care descoperă adevărul acesta nu sunt niciodată dezamăgiți