[miercuri, 10 iulie]

 

 

În următoarele texte, sunt oferite exemple despre oameni care au reușit sau nu au reușit să își stăpânească sentimentele. Poți face distincția între ei?

 

Numeri 20:11

„Apoi, Moise a ridicat mâna și a lovit stânca de două ori cu toiagul. Şi a ieșit apă din belșug, așa încât au băut și adunarea, și vitele.”

 

2 Samuel 11:2-4

„Într-o după-amiază, spre seară, David s-a sculat de pe pat; și, pe când se plimba pe acoperișul casei împărătești, a zărit de acolo o femeie care se scălda și care era foarte frumoasă la chip. David a întrebat cine este femeia aceasta și i-au spus: «Este Bat-Şeba, fata lui Eliam, nevasta lui Urie, Hetitul». Şi David a trimis niște oameni s-o aducă. Ea a venit la el și el s-a culcat cu ea.”

 

2 Cronici 32:26

„Atunci Ezechia s-a smerit de mândria lui, împreună cu locuitorii Ierusalimului, și mâna Domnului n-a venit peste ei în timpul vieții lui Ezechia.”

 

Exodul 2:12

„S-a uitat în toate părțile și, văzând că nu este nimeni, a omorât pe egiptean și l-a ascuns în nisip.”

 

Ioan 18:10

„Simon Petru, care avea o sabie, a scos-o, a lovit pe robul marelui preot și i-a tăiat urechea dreaptă.”

 

Marcu 14:34

„Atunci Isus le-a zis: «Mă simt atât de descurajat, încât simt cum Mi se rupe inima. Rămâneți aici și rugați-vă pentru mine. Am nevoie să stau de vorbă cu Tatăl Meu».”

 

Iov 2:13

„Şi au șezut pe pământ lângă el șapte zile și șapte nopți, fără să-i spună o vorbă, căci vedeau cât de mare îi este durerea.”