[marți, 9 iulie]

 

 

Toți putem fi copleșiți de sentimente. Acum totul este bine, ai o zi minunată. Peste o clipă deschizi frigiderul și descoperi că cineva a mâncat toată înghețata. Şi uite așa ți se strică ziua. S-a dus și toată buna dispoziție. Acum nu te poți gândi decât la cine ți-a mâncat înghețata.

 

Uneori, permitem sentimentelor să pună stăpânire pe ce avem mai bun în noi. Şi, aparent fără niciun motiv, un lucru mărunt, precum înghețata, afectează starea noastră de spirit. Unul dintre cele mai grele aspecte ale vieții este gestionarea propriilor sentimente. Este greu să le înțelegem și chiar să știm ce avem de făcut cu ele.

 

Chiar dacă nu știm exact ce simțim, Biblia spune: „Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu știm cum trebuie să ne rugăm. Dar Însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite” (Romani 8:26). Ce mângâiere să știm că există Cineva care înțelege cum ne simțim chiar atunci când noi nu știm să exprimăm lucrul acesta!

 

Ia-ți câteva minute și gândește-te la tine și la câteva persoane apropiate, pe care le cunoști bine. Încearcă să-ți dai seama dacă ești o persoană care se lasă copleșită în mod frecvent de sentimente. Ce poți spune despre ceilalți? Notează mai jos câteva motive pentru care, în opinia ta, oamenii se lasă sub impresia și puterea sentimentelor.