[sâmbătă, 6 iulie]

 

 

Un om obișnuit

 

A fost odată un om care a crescut în cea mai rău famată zonă pe o rază de mai mulți kilometri. În copilărie arăta nici prea-prea, nici foarte-foarte, chiar dacă nu se purta ca un băiat obișnuit de vârsta lui. Avea întotdeauna ceva prin care se evidenția. Ai fi spus că urmărea un scop în orice făcea. În cele din urmă nu a ajuns cine știe ce de capul lui, dacă îl comparăm cu toți oamenii importanți din acea vreme. Avea aceeași slujbă umilă ca și tatăl său. Rămăsese agățat în vecinătatea în care crescuse, printre cei cu care copilărise. Dar, pe când se apropia de miezul vieții, i s-a întâmplat ceva.

 

Până atunci știuse ce urmărea. Dar acum avea sentimentul unei misiuni! Într-o zi, pur și simplu a plecat, fără ca măcar să își ia niște lucruri cu el. A lăsat totul în urmă – serviciul, casa, familia – totul. Şi a început să colinde prin țară. A devenit un fel de profesor ambulant, intrând în vorbă cu oameni de toate tipurile și ajutându-i să-și rezolve problemele. Şi, peste noapte, omul a devenit superstar. Oamenii îl urmau peste tot pe unde mergea! Nu se mai săturau de el. Şi nici el nu mai avea vreo clipă de răgaz! Dacă se ducea să-și ia ceva de mâncare, se trezea înconjurat de un grup. Dacă își vizita niște prieteni, oamenii se strângeau buluc. Dacă încerca să tragă un pui de somn, îl trezea mulțimea din jurul său. Dintr-un nimeni născut în ghetou, devenise o celebritate.

 

Curând, guvernul local a început să se simtă amenințat de popularitatea acestui nou-venit. Conducătorii s-au temut că el va antrena o revoluție și va dărâma tot ce au clădit ei. Așa că au pornit o campanie serioasă de denigrare. L-au atacat pe toate fronturile. L-au etichetat în toate felurile, de la mincinos la infractor și chiar la diavol împielițat. Încetul cu încetul, au întors mulțimea împotriva lui, chiar și dintre cei mai apropiați ai săi. În cele din urmă, unul dintre cei mai buni prieteni l-a vândut poliției. Şi, când au venit să-l aresteze, toți cei cu care se afla au fugit și l-au lăsat singur. Ajunsese în cel mai tragic, nefast și vulnerabil moment din viața sa. Şi trebuia să-i facă față singur. Curând după aceea, de fapt peste noapte, a fost judecat, condamnat și executat.

 

În timpul vieții Sale pe pământ, Domnul Isus a simțit toate trăirile posibile. A simțit dragostea, mânia, durerea, teama, nedumerirea, frustrarea și neajutorarea – tot ce simți și tu. A fost apostrofat și ignorat. Apoi a fost lăudat și ovaționat, numai pentru a sfârși trădat și ucis. El a fost un nimeni dintr-un cartier sărac. A fost și cel mai renumit bărbat din țară. Tot ce ai trăit tu, a trăit și El. Tot ce simți tu, a simțit și El.