[marți, 18 iunie]

 

 

Competiția este un fapt de viață. Atunci ce înseamnă ea pentru tine? Înseamnă că trebuie să iei o hotărâre cu privire la felul în care urmează să concurezi. În viață, există niște lucruri care ne ghidează și care se numesc „priorități”. Fiecare dintre noi trebuie să își aleagă niște priorități.

 

De exemplu, dacă prioritatea ta este să câștigi, atunci competiția devine o provocare de a fi mai bun decât toți. Dacă în fruntea priorităților tale se află câștigul cu orice preț, aceasta ar însemna că îi vei răni pe alții, vei înșela și te vei implica în alte activități rele.

 

Totuși trebuie să fim chiar atât de negativiști? Unii cred că poți alege cum să concurezi și, prin procesul acesta, să îți dezvolți caracterul. Ei cred că, de fapt, competiția poate aduce o influență pozitivă în viața noastră, și nu una distructivă. Totuși aceasta răpește do rin ța de a face alegeri bune și inspiră încercarea de a evita aspectul sentimental. Astfel, Duhul Sfânt nu ne mai poate ajuta să ne în vingem înclinațiile omenești, pentru că dorim să câștigăm cu orice preț.

 

Numai Dumnezeu ne poate oferi o perspectivă împărătească a oricărei zile, pentru a ne ajuta să înțelegem în ce constă jocul, încercarea, scorul și adevărul din marea schemă a lucrurilor. Deși sunt importante, crezi că jocurile valorează mai mult decât relațiile? Sunt ele mai importante decât a-L reprezenta pe Dumnezeu în fața celui cu care concurezi? Dumnezeu dorește să câștigăm mereu, dar să câștigăm oameni pentru El și Împărăția Sa. Acesta este adevăratul meci în care suntem implicați pe pământ. Dar cel mai frumos aspect este că ai o poziție specială de ocupat în el.