[joi, 21 martie]

 

 

Cel mai important lucru pentru cel care face parte din Împărăția lui Dumnezeu este să conștientizeze această apartenență. Nu este suficient să simți doar sporadic lucrul acesta – de exemplu, când te afli la biserică sau când citești din Biblie. Împărăția lui Dumnezeu are nevoie de soldați pregătiți de luptă în orice moment. A face parte din Împărăția lui Dumnezeu înseamnă a crede 100% că Îi aparții. Fără doar și poate. Ai încredere în ce poți deveni prin El.

 

Studiază viața lui Isus – din Biblie sau din povestirile pe care le-ai ascultat de-a lungul anilor. Isus a știut, fără îndoială, cine era și ce avea de făcut încă de la vârsta de doisprezece ani. Şi aceasta nu pentru că era Dumnezeu, ci pentru că era un copil ca tine – însă un Copil care păstra mereu legătura cu Cel căruia Îi aparținea. Secretul este „relația” – relația cu Împărăția cerească prin Isus.

 

Cum să ai o relație bună cu Isus? Este o întrebare pe care și-o pun nu doar cei tineri, ci orice om preocupat de spiritualitatea creștină. Răspunsul la această întrebare nu constă în dezvăluirea vreunor secrete. De fapt, relația înseamnă în primul rând o investiție de timp. Nu poți avea o relație fără să oferi timp. Iar timpul acesta poate fi petrecut citind Biblia, meditând, în rugăciune, lecturând cărți care vorbesc despre subiecte spirituale, căutând în natură amprentele Creatorului ei, vorbindu-le altora despre credință și mântuire, ajutându-i pe cei nevoiași. De fapt, devine clar că o bună relație cu Dumnezeu înseamnă ca fiecare zi din viața noastră să includă momente în care ceea ce facem și ceea ce spunem să fie legate de fundamentul creștin al existenței: Dumnezeu, Hristos, Golgota, a doua venire.