[marți, 19 martie]

 

 

Vechile monede romane au grefate imaginea unui bou. În fața lui se află două lucruri – un altar și un plug. Pe monedă sunt inscripționate și următoarele cuvinte: „Pregătit pentru oricare”. Boul simbolizează înflăcărarea Romei. Cetatea era pregătită fie pentru momentul suprem de jertfă pe altar, fie pentru munca îndelungată a câmpului.

 

Din aceasta învățăm ceva despre viața creștinului. Asemenea boului, care era gata pentru sacrificare sau pentru slujire, dacă Îl urmezi conștiincios pe Isus ca erou al tău, vei fi pregătit pentru orice. Poate vor fi situații când vei suferi, când vei fi ridiculizat, când te vei simți singur, când nimic nu ți se va mai părea în favoarea ta. La urma urmei, Satana va face totul pentru a te îndepărta de Isus. Însă, în ciuda acestora, vei fi foarte mulțumit de viața ta. Ți se pare ciudat sau greu de crezut? Gândește-te. Întreabă-te cât de mult valorează pentru tine Isus. În săptămâna aceasta, ia-ți timp să vorbești cu adulții din viața ta despre greutățile cu care s-au confruntat din pricina vieții lor de creștin.

 

Alcătuiește o listă cu cele mai frecvente motive pentru care oamenii nu își predau viața lui Dumnezeu. Pregătește-te să le spui colegilor din grupa Şcolii de Sabat cum ai combate personal aceste motive!