[duminică, 10 martie]

 

 

Să vorbim despre un presupus artist foarte popular. Toți cei pe care îi cunoști ascultă muzica lui și se scriu articole impresionante despre el. Asculți și tu – cu siguranță, muzica este foarte plăcută. Îți place totul despre el: ritmul, melodiile, sentimentul. Este pur și simplu super. Însă versurile nu au nimic cu care să poți fi de acord. Totuși, fiindcă îți place muzica atât de mult, consideri că poți continua să asculți, ignorând versurile. Care sunt pericolele unei asemenea alegeri?

 

Acum să trecem de la muzică la oameni. Este posibil să cauți și să alegi numai anumite trăsături ale unei persoane (erou), pe care dorești să le copiezi? Explică.

 

Una dintre capcanele Diavolului este de a ne aduce la punctul în care spunem: „Pot să controlez lucrurile, sunt atent și n-o să alunec în zone interzise.” De fapt, acesta este începutul căderii. E foarte probabil să nu ai toate criteriile necesare pentru a face o evaluare corectă și, în ciuda bunelor tale intenții, să te trezești că te-ai îndepărtat de hotarele stabilite de Dumnezeu. Să ne gândim la Adam și Eva, ca exemplu!

 

Loghează-te pe http://RealTimeFaith.adventist.org pentru a-ți posta răspunsul. Fii deschis și onest. Spune ce crezi.