[Sâmbătă] 9 Februarie

 

 

Termostate și termometre Termometru. Ați auzit de Bob Hayes, bărbatul care a fost supranumit „Cel mai rapid om din lume”? El a fost un erou la Olimpiadele din 1964, aducând acasă o medalie de aur pentru cursa de o sută de metri şi incredibilul record de 8,6 secunde în ultimii 100 m din cursa de ştafetă 4 x 100 m. După Olimpiadă, a devenit jucător în echipa de fotbal Dallas Cowboys din Statele Unite. Antrenorul său din facultate a spus că, dacă şi-ar dori ca vreunul dintre tineri să fie copilul său, acesta ar fi Bob Hayes.

 

Apoi, în aprilie 1979, Bob a fost acuzat de vânzare de narcotice unui agent aflat sub acoperire. A primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare. El a trecut de pe culmea succesului în închisoare. Conform lui Hayes şi celor care țineau mai mult la el, căderea sa a fost pricinuită de incapacitatea de a-şi alege prieteni buni. Persoanele cu care îşi petrecea timpul i-au dat sfaturi rele şi l-au împins în necaz. Adevărul este că, în general, reflectăm gândurile şi stilul de viață al oamenilor în compania cărora ne aflăm cel mai mult. – De pe Sermonnotes.com, publicat on-line de Alderson Press. Tu cu cine îți petreci timpul?

 

Termostat. Charles Osgood a relatat o poveste despre două femei care locuiau într-un centru de recuperare. Fiecare suferise câte un atac cerebral care îi pricinuise infirmitate. Margareta nu-şi mai putea folosi partea stângă a corpului, în timp ce Rut avea probleme pe partea dreaptă. Ambele femei fuseseră bune pianiste, însă renunțaseră la speranța de mai cânta vreodată. Directorul centrului le-a aşezat la pian şi le-a încurajat să cânte împreună, fiecare cu câte o mână. Ele au ascultat şi astfel au început să dezvolte o prietenie strânsă. Ce ilustrare frumoasă despre nevoia bisericii de a colabora în lucrare! Ceea ce nu poate face singur un membru, poate că doi sau mai mulți ar reuşi, în armonie.

 

Cum se raportează punctele tale tari şi slabe la trupul lui Hristos?