Solomon, precum și alți scriitori ai Bibliei ne-au lăsat, prin cuvânt sau exemplu, adevărate lecții despre fericire, fericire prin Isus. Iată mai jos câteva reguli de viață care pot aduce fericire (F) sau nefericire (N).

 

Trece litera potrivită în fața fiecăreia.

 

__ Voi căuta totdeauna să adun cât mai mulți bani și lucruri de valoare.

__ Voi face numai ce îmi place.

__ Îl voi urma pe Domnul și Îl voi lăsa să aibă control deplin asupra vieții mele.

__ Voi urma sfatul lui Solomon și Îl voi căuta pe Domnul acum, „în zilele tinereții”.

__ Cu ajutorul lui Dumnezeu, nu voi îngădui nimănui și niciunui lucru să mă despartă de El sau să slăbească legătura mea cu El.

__ Principiul vieții mele va fi totdeauna acesta: este important ce vreau eu.

__ Îi voi privi pe cei din jur cu iubire și înțelegere și voi încerca să le fiu de folos, așa cum a făcut Isus.

__ Mă voi gândi totdeauna la nevoile și dorințele mele și voi lăsa ca restul familiei să-și rezolve cum poate propriile dorințe și nevoi.

__ Mă voi conduce toată viața după regula de aur, dată de Isus: „Ce vreți să vă facă vouă oamenii, faceți-le voi lor, mai întâi”.

__ Nu voi uita niciodată cuvintele lui Isus: „Viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui” (Luca 12:15) și îmi voi căuta fericirea iubindu-L pe Dumnezeu, iubindu-i pe cei din familia mea și pe prieteni.

 

„Scump Isus, aș vrea, cu ajutorul Tău, să trăiesc în fiecare zi fericirea și bucuria unei relații bune cu cei din jur. Te rog, condu-mă Tu, arată-mi căile Tale și care este voia Ta cu mine.”


Părerea mea