Ai putea, fără să te mai uiți în Biblie, să spui exact în a câta zi au fost creați peștii sau fluturii, leii sau aerul? Eu am reușit să le țin minte abia când am descoperit că totul s-a desfășurat după un plan foarte precis și înțelept, făcut pe două „serii”, ca să zicem așa.

 

La fel ca un constructor, care, mai înainte de a începe construcția propriu-zisă, își pregătește terenul, sau ca un pictor, care, înainte de a începe tabloul propriu-zis, pictează fondul sau fundalul, în primele trei zile ale creației, Dumnezeu a pregătit „terenul”, sau „fundalul”, pentru ce intenționa să creeze pe planeta Pământ. Trece în dreptul fiecărei zile ce a creat Dumnezeu în ziua respectivă.

ziua 1

ziua a 2-a

ziua a 3-a

ziua a 4-a

ziua a 5-a

ziua a 6-a

 

Ziua a șasea a fost momentul în care creația a fost încoronată prin lucrarea cea mai minunată. Care a fost „coroana” întregii creații?

Dumnezeu a creat toate lucrurile din natură și animalele prin cuvântul Său. A poruncit ca toate acestea să apară, iar ele au apărut. De ce crezi că, atunci când a creat omul, a procedat într-un mod diferit? De ce crezi că Eva a fost creată din coasta lui Adam?


Părerea mea