Ce importanţă are pentru mine?

 

Dumnezeu i-a dat lui Moise multe instrucţiuni pentru sănătatea israeliţilor, dar nouă ne-a mai dat o mulţime de alte amănunte, prin viziunile lui Ellen White.

 

„Într-o ocazie, când zece oameni erau adunaţi pentru serviciul divin în casa lui A. Hilliard, din Otsego, Michigan, Ellen White s-a rugat pentru sănătatea şubredă a soţului ei. S-a apropiat de el şi şi-a pus mâinile pe umerii lui. Atunci a fost luată în viziune. Lui Ellen i s-a arătat un plan pentru o sănătate mai bună. Totul era atât de diferit de felul în care îşi trăiesc oamenii viaţa, încât ea nu a vrut să spună nimic atunci. Însă, încetul cu încetul, a scris solia.

 

Viziunea începuse cu o scenă din grădina Eden, unde Ellen i-a văzut pe Adam şi pe Eva în starea lor de desăvârşire. Apoi, a văzut declinul neamului omenesc până la punctul în care fiecare părea a fi bolnav şi mulţi oameni nu se mai aşteptau să trăiască mai mult de patruzeci de ani. I s-a descoperit că aceasta se datora, în parte, adăugării cărnii la dieta omului.

 

Ellen a vorbit despre efectele dăunătoare ale folosirii alcoolului, tutunului, ceaiului negru, cafelei, condimentelor, deserturilor bogate şi drogurilor; a vorbit împotriva îmbuibării şi a excesului de muncă; a spus că este neînţelept să mâncăm între mese şi înainte de a merge la culcare; i-a încurajat pe oameni să-şi biruie obiceiurile rele şi a vorbit despre formarea unor obiceiuri bune, cum ar fi acela de a bea apă multă şi de a face zilnic baie.

 

Astăzi avem nenumărate dovezi ştiinţifice că ceea ce i-a arătat Dumnezeu lui Ellen White este adevărat, dar, acum o sută de ani, adventiştii le-au primit pur şi simplu prin credinţă şi au început să pună în practică aceste principii.” (Watts, Aceasta este ziua, p.160)

 

Gândeşte-te la obiceiurile tale alimentare! Câte dintre produsele pe care obişnuieşti să le consumi fac parte din lista alimentelor care dăunează sănătăţii?


Părerea mea