Ce legătură are cu mine?

 

Sănătatea minţii este la fel de importantă ca obiceiurile sănătoase care au legătură cu sănătatea fizică. Mintea trebuie să fie păstrată curată şi puternică. Dacă vrem să trăim pentru Dumnezeu, după voia Lui, atât corpul, cât şi mintea trebuie să fie păstrate în cea mai bună stare de funcţionare.

 

Probabil că una dintre cele mai mari primejdii care ne ameninţă mintea în vremea de azi este televizorul. Unele programe de televiziune sunt excelente, dar cele mai multe nu sunt potrivite pentru un creştin. La fel şi computerul şi internetul.

 

În lumea noastră, şi muzica este o forţă, numai că, cel mai adesea, este îndreptată într-o direcţie greşită. Cântecele la modă au ca temă folosirea drogurilor, iubiri neîngăduite, situaţii fără ieşire sau laudă de sine. Şi muzica aceasta se ascultă de obicei aşa încât să izbească straşnic timpanele şi să „atingă” sentimentele. O astfel de muzică nu-l ajută în niciun fel pe ascultător să facă faţă problemelor vieţii.

 

Un alt factor de influenţare a sănătăţii mintale este lectura, cititul. Este atât de important să alegem cu grijă ce citim şi să ne întrebăm dacă lectura respectivă merită să ne petrecem timpul în acest fel! Timpul este unul dintre talanţii încredinţaţi de Dumnezeu, pentru care ni se va cere socoteală. Să nu uităm niciodată că nu ar trebui să citim nicio carte care ne scade plăcerea de a citi din Biblie. Există multe cărţi, din domenii foarte variate: călătorii, hobby-uri, ştiinţă, artă, biografiile unor oameni de seamă, istorie, care pot constitui o „hrană sănătoasă” pentru minte.
30


Părerea mea