Ce importanţă are pentru mine?

 

De ce avem oglindă la baie sau la intrarea în casă? Foarte simplu. Pentru a vedea dacă nu suntem cumva murdari pe faţă. Dacă da, mergem la baie şi ne spălăm, ca să ne putem prezenta în faţa prietenilor, a familiei. Şi ne uităm în oglindă să vedem cum suntem îmbrăcaţi – dacă bluza e şifonată sau dacă avem vreo pată pe cămaşă, dacă părul e bine pieptănat. Dacă vedem că ceva nu e în regulă, „rezolvăm” imediat.

 

Apostolul Iacov vorbeşte despre cineva care se uită în oglindă, apoi pleacă şi uită cum era şi nu face nimic pentru a remedia neajunsurile. Cel care „se priveşte” în Legea lui Dumnezeu ca într-o oglindă simte nevoia să vină la El, ca să fie ajutat să îndrepte tot ce nu e cum ar trebui.

 

Unii oameni spun că Legea lui Dumnezeu a fost dată la o parte şi nu mai trebuie să o respectăm. Este absurd. Pentru că, în acelaşi timp, ei spun că legile ţării sunt încă necesare, chiar foarte necesare. Oamenii aceştia ar trebui să-I acorde lui Dumnezeu cel puţin tot atâta încredere cât guvernelor omeneşti; pentru că atât guvernarea lui Dumnezeu, cât şi autoritatea statului se bazează pe lege.

 

Legea lui Dumnezeu nu are putere să mântuiască. Ea doar arată unde este greşeala care trebuie îndreptată – şi vedem acest lucru când ne comparăm viaţa cu standardul ei. Atunci ne dăm seama că suntem păcătoşi şi cerem să fim curăţiţi de păcat (de păcatul pe care ni-l arată Legea) prin puterea Domnului Isus.

 

Să nu ne descurajăm când vedem – în oglinda Legii lui Dumnezeu – că suntem murdari, că avem faţa sau hainele pătate. Isus poate să cureţe orice pată. Să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru Legea Sa, care ne spune că avem nevoie de ajutorul lui Isus.

 

„Dacă păziţi poruncile Mele, veţi rămâne în dragostea Mea, după cum şi Eu am păzit poruncile Tatălui Meu, şi rămân în dragostea Lui.” (Ioan 15:10)

 

„Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele.” (Ioan 14:15)


Părerea mea