[sâmbătă, 7 noiembrie]

Alege-ți împărăția!

Referința biblică: Daniel 3

Comentariu: Profeți și regi, capitolul 41

 

Text-cheie

„Binecuvântat să fie Dumnezeul lui Șadrac, Meșac și Abed-Nego, care l-a trimis pe îngerul Său și i-a izbăvit pe slujitorii Săi care s-au încrezut în El, au călcat porunca împăratului și și-au dat mai degrabă trupurile lor decât să slujească și să se închine altui dumnezeu decât Dumnezeului lor!” (Daniel 3:28)

Citește afirmațiile făcute la rubrica Ce părere ai? și răspunde sincer care ar fi reacția ta în situații similare.

Afirmațiile de mai jos sunt valabile în dreptul tău? După ce încercuiești DA sau NU, pune-le în ordine (de la 1 la 3), în funcție de cât
de mult reprezintă realitatea în cazul tău.

DA NU __ Când sunt împreună cu un mic grup de prieteni, îmi e relativ ușor să fac ceea ce e bine, chiar dacă ei nu fac acest lucru.

DA NU __ Când mă aflu într-un grup mare de prieteni, îmi e greu să fac ce știu că e bine, în cazul în care nu toată lumea e de aceeași părere.

DA NU __ Atâta vreme cât grupul din care fac parte este un grup de tineri credincioși, mă simt bine făcând orice fac și ceilalți.

Gândește-te la conjuncturi din trecut sau imaginează-ți situații din viitor care ar putea să confirme sau nu răspunsurile date. Acum, citește Daniel 3:16. Acești tineri nu erau aroganți. Știau că sunt vinovați de acuzația care li se aducea, dar nu se simțeau vinovați de insubordonare în împărăția din care făceau ei parte și nici nu considerau că au făcut un lucru rău. De ce crezi că aveau această atitudine?