Alte rubrici din studiu

Știai că?

Mândria este unul dintre așa-zisele păcate capitale. Conform cu wikipedia. org, cele 7 păcate capitale (cunoscute și sub numele de păcate de moarte) reprezintă„o clasificare de vicii care era folosită în primele materiale didactice creștine pentru a-i instrui pe credincioși în ceea ce privește tendința (imorală) a omului căzut de a păcătui. […] Odată cu începutul secolului XIV, larga răspândire a temei celor 7 păcate printre artiștii europeni ai vremii a dus la încorporarea acestor păcate în multe aspecte ale culturii creștine și în normele generale ale creștinismului, pretutindeni în lume.” (citat pe www.en.wikipedia.org/wiki/Seven_deadly_sins)

 

Cu alți ochi

„Un om poate simula iubirea, poate simula credința, poate simula speranța și toate celelalte virtuți, dar e foarte greu să simulezi umilința.” – Dwight L. Moody, evanghelist american, secolul XIX

„E ridicol ca un creștin să creadă că el poate fi demn de închinare publică; ar fi ca măgarul care L-a dus pe Isus în Ierusalim și care credea că pentru el mulțimile ovaționau și își așterneau hainele pe jos.” – Charles Colson, autor și vorbitor contemporan american, fost prim-consilier al președintelui Richard Nixon (1969-1973) și unul dintre cei șapte implicați în afacerea Watergate, fiind închis pentru acuzații legate de acest scandal.