Alte rubrici din studiu

Știai că?

Neil Howe și William Strauss, autorii lucrărilor Generations și Millennials Rising, afirmă următoarele: Este narcisismul tinerilor o problemă națională gravă? Cu certitudine, da – conform unui nou studiu condus de Jean Twenge, profesor de psihologie la Universitatea de Stat din SanDiego. În cartea Generation Me, Twenge face portretul tinerilor nesocializați, condamnați la depresie, la autodistrugere, violență și decădere civică atunci când vor ajunge adulți.[…]Dar Twenge și alții greșesc în ceea ce privește Generația Mileniului – cei născuți la începutul anilor 1980. Indiferent ce ar afirma tinerii în sondaje, sunt dovezi insuficiente
cu privire la faptul că ar da dovadă de mai mult egoism. De fapt, noile tendințe în comportamentul tinerilor susțin că cei din Generația Mileniului au o considerație mai mare față de cei de lângă ei, față de părinți și comunitate, în comparație cu cei din Generația X sau din Generația Baby Boomer, în aceeași fază a vieții (Los Angeles Times Syndicate). [William Strauss, „Today’s Teens Are Less Selfish Than Some Adults Think”, 5 martie 2007, www.csmonitor.com/2007/0305/p09s02-coop.html)

Cu alți ochi

„Dacă ai succes, poți să lași o moștenire materială pentru cei care vin după tine. Dar, dacă vrei să le lași o moștenire spirituală, atunci trebuie să lași ceva în cei care vin după tine. Când gândești dezinteresat și investești în alții, ai șansa să lași o moștenire spirituală care să dureze mai mult decât tine.” – John Maxwell, Thinking for a Change (Warner Books, 2002)