[sâmbătă, 30 mai]

Credință pe vârful muntelui

Referința biblică: 1 Regi 18:1-40

Comentariu: Profeți și regi, capitolele 10 (ultima parte) și 11

 

Text-cheie

„În clipa când se aducea jertfa de seară, prorocul Ilie s-a apropiat și a zis: «Doamne, Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Israel! Fă să se știe astăzi că Tu ești Dumnezeu în Israel, că eu sunt slujitorul Tău și că toate aceste lucruri le-am făcut după porunca Ta.»”
(1 Regi 18:36)

Ilie a avut curajul de a-și spune părerea când a considerat că poporul Israel făcea un lucru greșit. Dumnezeu i-a încredințat lui Ilie o misiune, iar el a avut curajul și credința de a o îndeplini.

Citește Evrei 11:6. Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.

Ce înseamnă pentru tine faptul că „fără credință este cu neputință să fim plăcuți Lui”? Dacă ai simți îndemnul de a vorbi împotriva a ceva rău, ai avea nevoie de mult curaj? Ai avea încredere că Dumnezeu va acționa în favoarea ta la fel ca pentru Ilie?
Gândește-te la o situație din viața ta în care crezi că Dumnezeu îți cere să ai încredere în El. Dacă ai avea credință mai multă, ce ai face în situația respectivă?

 

Ce părere ai?

Când îi văd pe cunoscuții mei că fac ceva rău, de obicei…

… mă fac că nu-i observ.
… fac și eu la fel.
… le spun că fac un lucru rău.
… tac și numai dacă mă întreabă ce părere am le spun că ce fac ei este un lucru rău.

Dacă fac un lucru rău, vreau ca persoanele cunoscute…
… să nu-mi atragă atenția; să-și vadă de treaba lor.
… să-mi spună calm că fac un lucru greșit.
… să le spună altora, pe la spatele meu, că am greșit.