[marți, 8 octombrie]

Citește Reperele acestei săptămâni.

„Ție, care locuiești lângă ape mari și care ai vistierii nemărginite, ți-a venit sfârșitul, și lăcomia ta a ajuns la capăt!” (Ieremia 51:13

„Vai de cel ce strânge câștiguri nelegiuite pentru casa lui, ca să-și așeze apoi cuibul într-un loc înalt și să scape din
mâna nenorocirii!” (Habacuc 2:9)

„Dar am ceva împotriva ta. Tu ai acolo niște oameni care țin de învățătura lui Balaam, care a învățat pe Balac să pună o piatră de poticnire înaintea copiilor lui Israel, ca să mănânce din lucrurile jertfite idolilor și să se dedea la curvie.” (Apocalipsa 2:14)

„Vai de ei! Căci au urmat pe calea lui Cain! S-au aruncat în rătăcirea lui Balaam, din dorința de câștig! Au pierit într-o răscoală ca a lui Core!” (Iuda 11)

„Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El Însuși a zis: «Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi».” (Evrei 13:5)

La început, Balaam le-a spus moabiților că nu-i va blestema pe israeliți, doar ca să dea impresia că e un om integru.
S-a prefăcut a fi corect, când, în realitate, nu îi păsa decât de profitul personal, nu de ceea ce voia Dumnezeu.
Meditează la comportamentul tău și întreabă-te dacă faci anumite lucruri pentru Dumnezeu sau pentru a da impresia de cinste. Roagă-te și cere îndrumarea lui Dumnezeu, făcând ceea ce dorește El să faci – din dragoste pentru El, nu pentru că ți-e teamă de ce ar crede alții despre tine.
 
Urmărește devoționalul video, Biblia audio, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse