Alte rubrici din studiu

Știai că?

Biblia spune că Iacov (Israel) îl iubea pe Iosif mai mult decât pe ceilalți fii ai lui. Nu e de mirare că aceștia s-au supărat pe el!
Rabinii evrei au scris despre Iosif mai mult decât despre orice alt patriarh din Midraș (cartea înțelepciunii la evrei).
Iosif a fost sclav 10 ani! (Și totuși și-a iertat frații! Tu ai fi putut?) Sclavia era o practică obișnuită în Antichitate. Puteai deveni sclav dacă datorai prea mulți bani la prea multe persoane!

Când lucra pentru faraon, Iosif a luat toți banii de la egipteni și apoi le-a luat și animalele și pământurile. Câtă putere!

 

Cu alți ochi

„Iartă-ți dușmanii întotdeauna – nimic nu îi va deranja mai mult.” – Oscar Wilde, poet, romancier, dramaturg și critic englez (născut în Irlanda)

„A ierta înseamnă a elibera un prizonier și a descoperi că prizonierul erai chiar tu.” – Lewis B. Smedes, scriitor, moralist și teolog creștin din secolul XX

„Cei slabi nu pot ierta niciodată. Iertarea este o trăsătură a celor puternici.” – Mahatma Gandhi, filozof indian, renumit pentru doctrina protestelor nonviolente, secolele XIX-XX