[sâmbătă, 25 mai]

Nu e de glumit!

Referința biblică: Geneza 19:1-14.

Comentariu: Patriarhi și profeți, capitolul 14.

 

Text-cheie

„Lot a ieșit și le-a spus ginerilor săi, care erau căsătoriți cu fiicele sale: «Sculați-vă și ieșiți din acest loc, pentru că Domnul urmează să distrugă cetatea.» Dar ginerii săi au crezut că glumește.” (Geneza 19:14)

 

La rubrica Ce părere ai? ai avut dificila sarcină de a alege pe cine ai avertiza, dacă s-ar apropia un dezastru, și ai avut de ales ordinea în care ai face avertizările. Dumnezeu rostește avertizările foarte serios, ca și când am avea nevoie de ele în această săptămână.

Ce părere ai?
Să presupunem că în localitatea ta ar avea loc o catastrofă. Pune următoarele afirmații în ordinea importanței, de la 1 la 5 (1 – cea mai mare importanță; 5 – cea mai mică importanță).

____ Aș vrea ca mama și tata să fie avertizați.

____ Aș vrea ca prietenii să fie avertizați.

____ Aș vrea ca animalele mele de casă să fie avertizate.

____ Aș vrea ca cineva să mă avertizeze.

____ Aș vrea ca orașul meu să fie avertizat.

Citește 2 Cronici 19:10

În orice neînţelegere care ajunge la voi de la fraţii voştri, care locuiesc în cetăţile lor, neînţelegere cu privire la un omor sau cu privire la o lege, o poruncă, o reglementare sau o hotărâre, voi va trebui să-i învăţaţi, ca astfel să nu se facă vinovaţi faţă de Domnul şi mânia Lui să nu izbucnească peste voi şi peste cei din poporul vostru. Faceţi aşa şi nu veţi fi vinovaţi!

Ezechiel 3:18

Dacă îi voi zice celui nelegiuit: «Sigur vei muri!», iar tu nu-l vei avertiza şi nu-i vei vorbi ca să-l întorci de la calea lui cea rea şi să-i scapi astfel viaţa, cel nelegiuit va muri datorită vinii lui, dar sângele lui îl voi cere din mâna ta.

Ezechiel 33:9

Dar dacă tu îl vei avertiza pe cel rău ca să renunţe la calea lui, iar el nu se va întoarce de la umbletele lui, atunci el va muri din pricina nelegiuirii lui, iar tu îţi vei scăpa sufletul.

În aceste texte, Dumnezeu arată care vor fi diferitele consecințe ale neluării în seamă a avertizărilor rostite de El. Notează aceste consecințe.