[Miercuri] 13 Februarie

După ce parcurgi rubrica Repere, meditează la următoarea scrisoare întocmită de Karen Watson, o misionară baptistă în Irak. Scrisoarea a fost datată 7 martie 2003. Karen a fost omorâtă, împreună cu alți patru misionari, pe data de 15 martie 2004.

„Dragă pastore Phil și pastore Roger,

Să deschideți această scrisoare doar după decesul meu. Când Dumnezeu cheamă, nu există regrete. […] Nu am fost chemată într-un loc. Am fost chemată la El. Să ascult a fost ținta mea, să sufăr a fost ceva de așteptat, slava Sa, răsplata mea, slava Sa, răsplata mea. Unul dintre cele mai importante lucruri ce nu trebuie uitate acum este continuarea lucrării. […]
Vă mulțumesc tuturor pentru rugăciuni și sprijin. Cu siguranță că răsplata voastră în ceruri va fi mare. Vă mulțumesc pentru că ați investit în viața mea și în binele meu spiritual. Continuați să trimiteți misionari. Continuați să pregătiți pastori tineri buni.

În ce privește slujba de înmormântare pentru mine, să fie ceva mic și simplu. Da, simplu, doar predicați Evanghelia. […] Fiți curajoși și predicați Evanghelia veșnică ce salvează vieți, ce schimbă vieți. Dați-I slavă și onoare Tatălui nostru.
Inima misionară:
• are grijă de alții mai mult decât cred unii că e înțelept.
• riscă mai mult decât cred unii că e sigur.
• visează mai mult decât cred unii că e practic.
• așteaptă mai mult decât cred unii că e posibil.

Am fost chemată nu la confort sau succes, ci la ascultare. […] Nu există bucurie dincolo de faptul de a-L cunoaște pe Isus și a-I sluji. Vă iubesc pe amândoi și familia bisericii mele.

În grija Sa, Karen.”

 

Repere

„Și vin la tine cu grămada! Cei din poporul Meu se așază înaintea ta și ascultă cuvintele tale, dar nu le împlinesc, căci cu gura ei vorbesc atât de dulce, dar inima lor umblă după câștig necinstit. Tu ești pentru ei ca un cântăreț plăcut, cu voce frumoasă, iscusit să cânte la instrumente cu coarde. Ei ascultă cuvintele tale, dar nu le împlinesc deloc.” (Ezechiel 33:31,32)

„Să păziți poruncile Mele și să le împliniți; Eu sunt Domnul Care vă sfințesc.” (Leviticul 20:8)

„Fiți imitatorii mei, așa cum și eu sunt al lui Hristos!” (1 Corinteni 11:1)

„Spune aceste lucruri, îndeamnă și mustră cu toată autoritatea! Nimeni să nu te disprețuiască!” (Tit 2:15)

„Ferice de cei ce-și spală hainele, ca să aibă dreptul la pomul vieții și să poată intra pe porți în cetate!” (Apocalipsa 22:14)