Flash

„Furia prigonitorilor era egalată de credinţa martirilor. Nu numai bărbaţii, dar chiar şi femeile cele mai delicate şi tinerele fete manifestau un curaj neînfrânt. «Soţiile luau atitudine lângă rugul bărbaţilor lor şi, în timp ce ei ardeau, ele şopteau cuvinte de mângâiere sau cântau psalmi pentru a-i încuraja.»” (Tragedia veacurilor, p. 240)

 

Ce părere ai?

Fă următorul test, răspunzând cu „adevărat” (A) sau „fals” (F) la fiecare afirmaţie, pentru a-ţi verifica nivelul de cunoştinţe despre persecuţie:
___ Cei care trăiesc vieţi curate şi corecte în Hristos Isus se pot aştepta să fie persecutaţi.
___ Regele David I-a cerut lui Dumnezeu permisiunea să se răzbune pe cei care l-au persecutat.
___ Profetul Ieremia a înţeles că era respins pentru slava lui Dumnezeu.
___ Isus a predicat ideea că oricine este persecutat pentru dreptate şi neprihănire va
fi binecuvântat.
___ Ca urmare a persecuţiei, Evanghelia s-a răspândit şi mai mult.
___ Printr-o parabolă, Hristos a explicat că unii credincioşi, când vor veni greutăţile, nu vor rezista.

 

Ştiai că?

Chiar şi azi, există locuri în lume unde oamenii sunt omorâţi sau trimişi la închisoare pentru că se declară urmaşi ai lui Hristos. Mulţi dintre noi, care suntem privilegiaţi să trăim în ţări unde creştinii nu sunt persecutaţi, nu ne gândim cât ar trebui la libertatea noastră. Suntem obişnuiţi să fim liberi. Deseori când ne gândim la persecuţie, invocăm imagini cu ruguri aprinse, lei şi amfiteatre. Dar indiferent cât de straniu ar suna, în unele ţări persecuţiile sunt o realitate şi astăzi. Fie că e vorba de un chinez care alege să se convertească de la budism, fie de un nord coreean care face contrabandă cu Biblii sau de femeia africană care are grijă de cei doi nepoţi, pentru că tatăl şi mama lor au fost martirizaţi din cauza credinţei lor în Isus Hristos, creştini de pretutindeni sunt trimişi la închisoare sau executaţi pentru credinţa lor.
Pentru mai multe informaţii, accesează www.opendoors.org sau www.persecutedchurch.org.

 

Cu alți ochi

„Când viaţa merge ca pe roze, putem trăi bine şi frumos ştiind câte ceva despre Isus, imitându-L, citându-L şi vorbind despre El. Dar numai în suferinţă Îl vom cunoaşte bine pe Isus.” – Joni Eareckson Tada, autoare americană contemporană şi realizatoare de emisiuni radio


Părerea mea