Du-te şi luminează!

Referinţa biblică: Matei 16:18; Apocalipsa 7:9-17; Efeseni 2:19-22.
Comentariu: Faptele apostolilor, cap. 58.

Text-cheie

„Aşadar, acum nu mai sunteţi străini sau de alt neam, ci sunteţi cetăţeni împreună cu sfinţii şi membri ai casei lui Dumnezeu, fiind zidiţi pe temelia pusă de apostoli şi de profeţi, piatra din capul unghiului fiind Hristos Isus. În El, întreaga clădire, bine închegată, creşte până devine un templu sfânt în Domnul. Şi, prin El, şi voi sunteţi zidiţi împreună pentru a deveni o locuinţă în care trăieşte Dumnezeu prin Duhul Său.” (Efeseni 2:19-22)

Gândeşte-te la imaginea pe care o au evangheliştii în mintea ta. La cine te-ai gândit mai întâi? La vreun personaj îmbrăcat bizar, cu Biblia într-o mână, predicând prin tramvai sau metrou? Sau la un bărbat cult şi manierat, cum ar fi Billy Graham sau Mark Finley?

Sau poate că te-ai gândit la un evanghelist oarecare, la tine, de exemplu. Slabe şanse, nu-i aşa? Totuşi Biblia ne numeşte pe fiecare dintre noi nişte „evanghelişti”. Nu intra în panică! Isus nu ţi-a cerut niciodată să fii altcineva decât tu însuţi. Descoperă stilul tău specific de a da mărturie. Apoi, caută ocazii de a da mărturie despre credinţa ta aşa cum te pricepi cel mai bine.


Părerea mea