Vești misionare – 12 decembrie 2020

O speranță uimitoare în cabinetul doctorului

Andrew McChesney

O serie de întâmplări majore o îngrijorau pe Hélène Iborra în Paris, Franța. După ce crescuse doi copii, își pierduse mama. Dorind să facă ceva nou, s-a angajat la un magazin de lux. Dar apoi a suferit o lovitură la picior care necesita operație. După operație, trebuia să meargă regulat la doctor pentru consultații.
În timpul unei consultații, a observat o carte pe măsuța din sala de așteptare. Titlul ei, Marea Speranță, părea că o cheamă.
Hélène s-a gândit că exact de asta avea nevoie.
Ajunsă acasă, ea a citit cartea de la un capăt la celălalt în aceeași zi. Era fascinată de prezentarea cu privire la ultimele zile ale pământului și revenirea lui Isus. Și-a dat seama că nu găsise această carte din întâmplare.
A găsit o notă în carte care spunea că aceasta este un extras dintr-o carte mai mare, numită Tragedia veacurilor, și era menționat că poate comanda acel volum. A intrat pe internet și a comandat Tragedia veacurilor, de Ellen G. White.
În carte văzuse și cuvintele „Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea”. Nu era familiarizată cu numele acestei biserici. Dar și-a amintit că avusese o bunică ce devenise adventistă la bătrânețe. Nu o cunoscuse niciodată.
Hélène s-a decis apoi să citească Biblia. S-a gândit că, după ce a citit această carte, trebuie neapărat să citească Biblia.
Avea multe întrebări cu privire la viața ei, dar nu știa unde să caute răspunsuri în Biblie. Nu se simțea pregătită sau informată. Apoi și-a amintit că bunica ei devenise adventistă după ce a studiat Biblia cu un pastor adventist. Trebuia să găsească un pastor adventist.
Pe internet a găsit o biserică adventistă și a început să studieze de două ori pe săptămână cu pastorul ei. Pe parcursul lunilor, a învățat tot mai multe despre Sabatul zilei a șaptea și despre botezul prin scufundare. Ea și soțul ei au fost botezați.
Hélène nu a aflat niciodată cine lăsase cartea Marea Speranță la cabinetul doctorului, dar știe că nu doctorul, deoarece acesta nu era adventist. Astăzi, lasă exemplare din cartea Marea Speranță în sălile de așteptare ale diferiților doctori din Paris. Hélène are cincizeci și șase de ani. Ea spune că este foarte fericită că a găsit cartea. „Sunt convinsă că nu a fost o întâmplare. Stima pentru mine însămi a crescut și mai am încă multe de învățat studiind Biblia și scrierile lui Ellen G. White. Dumnezeu a avut un plan. Îmi iubesc biserica.”
Vă mulțumesc pentru darurile Școlii de Sabat care ajută la răspândirea Evangheliei prin literatură și prin alte mijloace.