Vești misionare – 7 noiembrie 2020

Minunea de pe drumurile Indiei

Daisy Jung

Eu și soțul meu fuseserăm în oraș să cumpărăm materiale pentru capela pe care o construiam într-un sat în India. Aveam nevoie, de asemenea, de unele lucruri pentru studenții voluntari care ne ajutau la răspândirea Evangheliei în zonă.
Soțul meu a cumpărat echipament electric pentru proiectul de construcție și eu am găsit cincisprezece chitare pentru voluntari și o sută de caiete pentru cei ce participau la cursurile lor. Era ora 21:00 când am început călătoria de trei ore către sat. În timp ce soțul meu conducea, vorbeam și ascultam muzică.
Cam cu jumătate de oră înainte să ajungem la destinație, un zgomot ciudat ne-a speriat.
Dadaddadada. Poc!!!!
Zgomotul era puternic. Nu știam ce se întâmplase. Soțul a oprit mașina și a coborât să vadă ce s-a întâmplat. Aveam pană de cauciuc.

Când am văzut, ne-am uitat unul la altul și am râs ceva vreme.
– De câte ori am avut pană până acum? m-a întrebat el.
– Păi, să vedem. Dacă pun și pana de bicicletă, s-a întâmplat de foarte, foarte multe ori. Viața noastră nu este deloc plictisitoare, dragul meu.
Nu aveam roată de rezervă.
Blocați pe un drum de țară în toiul nopții, l-am sunat pe pastorul Abishek pentru ajutor. Muzica se auzea încet în mașină, în timp ce soțul meu stătea calm pe scaunul șoferului, așteptându-l pe pastor. Mașina nu avea aer condiționat și am început să transpirăm. Am fugărit un țânțar prin mașină.
Dintr-odată, fulgerele au brăzdat cerul negru și a tunat. Picuri de ploaie au stropit parbrizul.
– Dragule, această situație este nefericită, dar amuzantă. Viața nu este plictisitoare aici, în India.
La scurt timp, a sosit pastorul Abishek să ne ia. Am mutat în camioneta lui cincisprezece chitare, o sută de caiete și echipamentul electric.
Pe drumul spre casă, pastorul ne-a mărturisit:
– Când m-ați sunat, telefonul meu era dat pe mut. Chiar și vibrațiile erau închise ca să pot dormi. Nu știu ce s-a întâmplat , dar m-am trezit la miezul nopții și m-am uitat la telefon chiar atunci când ați sunat. În mod normal, dorm fără să mă trezesc toată noaptea.
Inimile ne tresăltau în timp ce el vorbea. Dumnezeu îl trezise în toiul nopții și îl îndemnase să se uite la telefon. Dumnezeu știa că doi copii ai Săi doresc să ajungă acasă.
Acum ploua torențial. Fulgerele luminau drumul și tunetele bubuiau. Dar noi eram fericiți că ne îndreptam spre casă. Îți mulțumim, Doamne! Îți mulțumim, îngerule Abishek!
Numele au fost schimbate pentru a proteja lucrarea voluntarilor care slujesc în zone ale lumii în care situația lor este dificilă .