Vești misionare – 19 septembrie 2020

Adventistă și în viața următoare

de Andrew McChesney

Bătrâna a ascultat atentă lecția Școlii de Sabat, undeva în sud‑estul Asiei.

Cartea ei de studii biblice era completată cu meticulozitate, la fiecare întrebare. Căuta fiecare verset în Biblie. Multe versete erau subliniate pe paginile ei. Apoi a dat bani la colectă.
Femeia, cunoscută de membrii bisericii ca „Bunica”, arăta ca o adventistă-model.
Aflat în vizită acolo, unul dintre liderii bisericii din SUA, Gregory Whitsett, s-a întâlnit cu Bunica după serviciul divin și a întrebat-o de ce renunțase la religia ei necreștină, populară în zonă, pentru a deveni adventistă.
Bunica i-a povestit o întâmplare tragică: își pierduse ambii părinți într-un accident, pe când avea doar 5 ani, și ani de zile fusese chinuită de duhuri rele. Căutase ajutor la doctori și la medii spiritiste, dar medicamentele îi oferiseră doar o alinare temporară.
Într-o zi, un pastor adventist s-a mutat chiar alături de casa ei, iar Bunica urmărea curioasă cum în casa acestuia se adunau oameni în fiecare vineri seara. Ea stătea la poarta ei ca să vadă ce se întâmpla acolo și auzea muzică. Ascultând muzica aceea minunată săptămână după săptămână, pacea i-a umplut inima. Pastorul nu a putut să o convingă să intre în casă, dar a aflat de problemele ei cu duhurile și s-a oferit să se roage pentru ea. Bunica a fost de acord, iar spiritele rele au părăsit-o pentru totdeauna. Plină de recunoștință, ea L-a primit pe Isus și s-a alăturat Bisericii Adventiste.
Whitsett, director la centrul pentru Religii Est-Asiatice, ca parte a programului Misiunii Globale, a rugat-o pe Bunica să explice ce însemna Isus pentru ea.
– Pentru mine, Isus înseamnă totul, a spus bătrâna, vorbind prin intermediul unei misionare care traducea. El m-a vindecat și mi-a dat pace. Nu pot să nu vorbesc despre Isus cu oricine mă întâlnesc. Eu sunt bătrână și nu mai am mult de trăit. Îl iubesc pe Isus atât de mult, încât am hotărât că vreau să fiu adventistă și în viața viitoare.
Traducătoarea a rămas consternată. Ea studiase Biblia împreună cu Bunica și credea că aceasta își părăsise complet vechea viață.

Situația Bunicii nu este una neobișnuită printre cei care au devenit creștini după ce au părăsit religiile și practicile lor tradiționale animiste, spun liderii bisericii. Aceasta este o provocare majoră în răspândirea Evangheliei și un motiv serios pentru înființarea Centrului pentru Religiile Est-Asiatice și a altor Centre ale Misiunii Globale la globalmissioncenters.org. Rugați-vă pentru lucrarea centrelor Misiunii Globale și pentru oameni ca Bunica.