Vești misionare – 15 august 2020

O inimă nouă pentru Alex

de Andrew McChesney

Încă de când era bebeluș, în Finlanda, Alex a fost diagnosticat cu o boală congenitală cardiacă – o gaură în inimă. Doctorii au sperat că inima lui se va vindeca de la sine, dar nu s-a întâmplat așa. Astfel, când avea 8 ani, doctorii i-au făcut o operație pe cord deschis. După operație, în timp ce privea către băiețelul care stătea întins pe pat în salonul de reanimare, mama lui se gândea: „Dumnezeu a îngăduit să se întâmple lucrul acesta cu un motiv. El are un scop cu viețile noastre.”
Mama a scris această experiență pe Facebook. Mulți finlandezi au început să îi urmărească pagina de Facebook, permițându-i astfel să vorbească despre Dumnezeu cu oameni care, altfel, nu ar fi ascultat. Alex devenea misionar. Băiatul s-a recuperat repede după operație și s-a întors acasă după numai cinci zile. A fost un miracol. Diavolul încercase să-l smulgă pe Alex, dar Isus îi dăduse o inimă nouă.
Însă vara care a urmat a fost o vară fierbinte. Alex a început să se plângă de o durere în piept. La spital, doctorii au spus că inima lui se umflase, ajungând să fie dublu față de mărimea normală. Alex a fost dus de urgență în sala de operație. Câteva ore mai târziu, doctorii au spus că operația reușise. Diavolul încercase din nou să-l smulgă pe Alex, dar Isus îi dăduse o inimă nouă.
Când s-a întors acasă, Alex se purta neobișnuit. De obicei era blând și liniștit, dar acum devenise agresiv și zgomotos, mai ales față de tatăl său. Într-o seară, Alex a fost deosebit de furios, strigând cuvinte nepoliticoase și zdrobindu-și ochelarii de podea.
– De ce te porți astfel, l-a întrebat tatăl, așezându-și mâna pe capul băiatului ca să se roage.
Gestul acesta era unul pe care tatăl îl făcuse de multe ori înainte, când se ruga. Dar, de data aceasta, Alex a refuzat rugăciunea.

– Ia-ți mâna de pe capul meu, a țipat el.
I-a aruncat tatălui său o privire plină de ură. Tatăl nu mai văzuse niciodată o astfel de expresie pe chipul lui. S-a dus în bucătărie, unde mama pregătea cina.
– Comportamentul acesta nu este normal, a spus el. Nu este Alex al nostru. Trebuie să ne rugăm.
Tatăl și mama s-au apropiat de Alex. Fără să spună niciun cuvânt, tatăl a așezat o mână pe capul băiatului. Mama a pus și ea o mână pe fruntea lui.
– În Numele lui Isus, îți poruncim, duh rău, să-l părăsești pe Alex, a spus tatăl. Noi I l-am predat pe Alex lui Dumnezeu și tu nu ai niciun loc în viața lui.
După rugăciune, Alex a revenit la comportamentul său obișnuit. A zâmbit și a râs ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.
Diavolul încercase din nou să îl smulgă pe Alex, dar Isus îi dăduse o inimă nouă. Mama speră că Alex va crește având o inimă de misionar și că povestea vieții lui va schimba inimi.
„I-am predat lui Dumnezeu viața lui”, a spus mama. „Noi simțim că Alex are o relație specială cu Dumnezeu. Viața lui a fost dificilă, dar noi credem că Dumnezeu va face ceva minunat cu el.”