Vești misionare – 1 august 2020

Patru vise la rând

de Andrew McChesney

Primul vis a venit după ce Abraham Keita s-a trezit la ora 3 dimineața pentru rugăciunile lui obișnuite, pe rogojina lui de rugăciune, un sat din Guineea, în Africa de Vest.
„Am peste 40 de ani și nu am soție și copii, nici serviciu sau bani”, s-a rugat Abraham. „Te rog să mă ajuți. Vreau să mă transformi într-un profet care să le vorbească oamenilor din partea Ta și prin puterea Ta.”
În timp ce se ruga, a început să bată vântul. S-a simțit slăbit și a adormit pe rogojină. Deodată, cineva l-a înghiontit și i-a spus: „Fiule, intră și culcă-te în patul tău.”
Câteva minute mai târziu, dormea în patul lui și a avut un vis. În vis, Cineva cu ochii ca niște flăcări S-a apropiat de el. Abraham a crezut că cineva vrea să îl atace și, îngrozit, a întrebat: „Cine ești?”
„Eu sunt Isus Hristos”, i-a spus Omul.
Dimineața, Abraham s-a întrebat ce avea să se întâmple în continuare.
În noaptea următoare, a avut un alt vis. L-a văzut din nou pe acel Om. De data aceasta, mergeau împreună pe o potecă ce urca un munte înalt.
În a treia noapte, Abraham a visat că își căuta de lucru și Isus angaja muncitori. Abraham L-a văzut pe Isus stând la o masă, luând numele oamenilor și scriindu-le pe o listă.
În a patra noapte, Abraham L-a văzut pe Isus cufundat până la piept în apa Oceanului Atlantic. Isus Se uita la el și el se uita la Isus.
Au trecut trei ani. Abraham s-a mutat în capitala Guineei, Conakry, și a fost angajat ca muncitor constructor. Într-o seară, întorcându-se acasă de la muncă, s-a întâlnit pe drum cu un lucrător al Misiunii Globale, Tranqulle Fassinadouno.

– Ce faci, l-a întrebat Tranqulle. Eu sunt creștin. Ai vrea să vizitezi biserica mea?
– Cum aș putea? a răspuns Abraham. Aparțin unei alte religii. Nici măcar nu înțeleg despre ce vorbești.
Totuși, când a ajuns acasă, și-a amintit de visele lui cu Isus. A decis să meargă la biserica pionierului Misiunii Globale ca să vadă despre ce era vorba.
La biserică a fost primit cu căldură și i-a plăcut ce a auzit. După aceea, s-a întors acolo în fiecare Sabat și și-a predat inima lui Isus.
Astăzi, Abraham, care are 48 de ani, este paznic la sediul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Guineea și gardian la școala adiacentă. O parte dintre darurile Sabatului al treisprezecelea din acest trimestru vor ajuta la extinderea unei școli afiliate din Conakry.
„Visele mele m-au condus la Isus”, a spus Abraham. „Acum, merg alături de El, la fel ca într-unul dintre vise. Mă aflu într-o călătorie cu Isus.”