Vești misionare – 8 iunie 2019

Taxa școlară plătită cu o rugăciune

Choomba Simillah

Choomba Simillah era pe punctul de a fi exmatriculat de la Universitatea din Zambia.
Avea o datorie de 9 000 de kwatcha (aproximativ 900 de dolari americani) și nu avea nicio idee de unde ar putea face rost de acești bani.
Însă Choomba nu avea de gând să renunțe. În timp ce studia pentru a obține licența la o facultate publică, el preda la Școala Secundară din Rusangu, o școală adventistă din Zambia.
Choomba a luat legătura cu câțiva oameni pentru a-l împrumuta cu ceva bani. În plus, căuta o cale să-și vândă mașina, o Toyota Voltz de culoare maro. Între timp, se ruga lui Dumnezeu să intervină.
A mers apoi la o bancă din Monze, cel mai apropiat oraș de școala din Rusangu, pentru a face un împrumut. Ajuns acolo, a aflat că banca nu mai oferea împrumuturi.

A plecat descurajat de la bancă, însă când era pe stradă, l-a strigat un prieten:
– Vrei să îți închiriezi mașina pentru trei săptămâni?
Choomba și-a ridicat atunci capul plecat.
– Vine pe aici un alb cu fata lui să-și facă vacanța, i-a spus prietenul său. Ar vrea să se plimbe și m-a rugat să caut o mașină bună; cred că a ta ar fi potrivită.
– Pare o ocazie bună, a zis Choomba. Ce ar trebui să fac?
–Trebuie doar să te duci să speli mașina, i-a spus prietenul.
Choomba a spălat bine mașina, apoi s-a întâlnit cu bărbatul alb care venise să petreacă mai multe luni cu un prieten la o fermă din Monze. A spus că ar vrea să-i ofere fetei lui un tur al Zambiei și i-a oferit 12 000 de kwatcha ca să-i împrumute mașina pentru trei săptămâni. Banii aceștia ar fi fost suficienți pentru a cumpăra o mașină second-hand.
„Nu-mi venea să cred”, a declarat Choomba în cadrul interviului.
Bărbatul a spus că va veni să ia mașina sâmbăta următoare. Deși avea nevoie de bani, Choomba a refuzat, nedorind să se implice în vreun fel de afacere în ziua de Sabat.
„Nu pot sâmbătă, dar ne putem întâlni duminică”, i-a spus el, rugându-se în tăcere ca omul să nu se răzgândească. Acesta a fost de acord și i-a oferit cei 12 000 de kwatcha pe loc.
Choomba a pus de o parte zecimea și a mers apoi la facultate să-și plătească taxele. Nu a mai fost exmatriculat, iar în anul 2016 a absolvit. Acum, mai mult ca oricând, el crede în puterea rugăciunii.
„Ai răbdare și încrede-te în Dumnezeu”, spune Choomba. „Poate că nu va fi ușor să faci asta, dar El știe de ce ai nevoie. El va interveni mereu la timpul potrivit.”

Centrul Misionar Rusangu unde se află școala a fost înființat din fondurile pentru misiune la începutul anilor 1900. Vă mulțumim pentru darurile oferite pentru misiune!