Vești misionare – 9 februarie 2019

Lista calităților viitorului soț

După ce s-a despărțit de primul ei prieten, Lena Engel și-a făcut o listă cu calitățile pe care trebuia să le aibă viitorul ei soț.
În fruntea listei a notat spiritualitatea. Apoi, urmau organizarea, responsabilitatea și capacitatea de conducere. De asemenea, își dorea ca el să îndrăgească activitatea fizică și natura.

„Greu de găsit un astfel de băiat”, i-a spus mama ei neîncrezătoare când a citit lista.
Lena este din Germania, și-a cunoscut primul prieten la liceu, iar după absolvire l-a lăsat în Europa și a plecat să lucreze ca misionară în Guyana, o țară sud-americană. În junglă, s-a gândit la prietenul ei și și-a dat seama că relația lor era bazată doar pe sentimente.
Când s-a întors în Germania, a încheiat prietenia cu el și a alcătuit această listă.

În lunile care au urmat, a fost absorbită total de cursurile universitare și nu s-a mai preocupat de găsirea partenerului conjugal. Într-o dimineață însă, la devoționalul personal, a simțit îndemnul de a citi cartea Scrisori către tinerii îndrăgostiți și de a crea o listă nouă.
În final, a refăcut-o în proporție de 75%, trecând de aspectul emoțional și cel intelectual și ajungând la esența relației (citește lista ei pe adresa: bit.ly/lenas-list). A recitit lista și a descoperit că existau unele aspecte în care avea nevoie să se dezvolte ea însăşi. Și s-a întrebat unde ar putea găsi un băiat care să îndeplinească acele criterii. Gândul i-a zburat atunci la Gerson.

Îl cunoscuse pe Gerson în Guyana, în timpul misiunii. Predase și el la același liceu câteva luni și rămăseseră amici.

Deși știa că se obișnuiește ca băiatul ia inițiativa într-o relație, următoarea dată când l-a întâlnit, cu ocazia unui eveniment special al bisericii, i-a spus deschis că o interesează persoana lui.
Gerson s-a bucurat de veste, dar a decis să caute aprobarea lui Dumnezeu înainte de a-i mărturisi sentimentele față de ea. Timp de trei luni, a citit din Biblie, din Căminul adventist și din Scrisori către tinerii îndrăgostiți pentru a înțelege mai bine care este voia lui Dumnezeu pentru căsnicie. În final, a înțeles că şi Lena, și el se ghidează în viață după aceleași principii și, cu binecuvântarea părinților și a bunicilor, a luat legătura cu ea.
În prezent, Lena și Gerson sunt căsătoriți și fericiți și predau la Bogenhofen, o școală adventistă cu internat din Austria.
„Ellen White ne oferă sfaturi minunate cu privire la căutarea soțului sau a soției potrivite”, ne-a spus Lena. „Citiți-le și puneți-le în practică și veți fi binecuvântați din belșug!”

Andrew McChesney