Minutul pentru misiunea mondială!

Timp de 70 de ani, Wesley Duewel a fluturat steagul misiunii sub diferite forme. El vorbește astfel despre rolul rugăciunii: „Putem să ducem Evanghelia până la marginile pământului, dacă vrem. Însă cea mai mare lipsă astăzi nu sunt oamenii sau fondurile. Cea mai mare nevoie este rugăciunea.” Wesley Duewel a lucrat ca președinte al OMS International.

Astăzi vă invităm să amintiți la Școala de Sabat câteva cuvinte pentru oamenii din Kașmir.

Populația islamică din Kașmir, India

Populație: 6.803.000

Religie: Islam.

Crestini: 0,0%

Evanghelici: 0,0%

Limbă vorbită: kașmiri

Misionari sau pionieri necesari: 136.

Traducerea Bibliei: Da.

Materiale creștine: Da.

Introducere:

Această populație trăiește în statul Kashmir, în nord-vestul Indiei. Kashmir este o regiune impresionantă, situată în Munții Himalaya de Vest. Din nefericire, aceasta este o zonă foarte disputată. A fost un câmp de luptă între India, Pakistan și China de la divizarea Indiei și Pakistanului în 1947.

Când India și Pakistan au fost divizate, Kashmirului i sa oferit posibilitatea de a se alătura oricare dintre cele două țări. Din moment ce clasa conducătoare era de religie hindusă, s-au alăturat Indiei. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor erau musulmani și se simțeau mai multă apropiere față de Pakistan (preponderent musulmană). Astăzi, părți din Kashmir sunt controlate de India, părți de Pakistan, și părți de China; iar luptele acerbe continuă.

Mai mult de nouăzeci la sută din Kashmir este montană. Acesta include gama Karakorum, care conține K2, al doilea cel mai înalt vârf din lume. Cea mai mare parte a regiunii se află sub zăpadă și ghețari pe tot parcursul anului, datorită altitudinii extreme.

 

Cum sunt viețile lor?

Oamenii trăiesc în principal în regiunile rurale, doar aproximativ o cincime trăiesc în orașe.

Cei mai mulți din Kashmir sunt agricultori. Ei cultivă orez, grâu, porumb, orz, linte și fructe, cum ar fi mere, piersici și caise. Lacurile din Kashmir oferă multe pești și castane de apă. Oile, caprele și iacii sunt crescute la înălțimi mai mari. Aceste turme produc cașmir, o lână bogată, care este, de asemenea, foarte populară în Occident. Bărbații  în primul rând îngrijesc fermele, iar femeile, de obicei, stau acasă și au grijă de treburile casnice.

Kashmiri sunt oameni foarte ospitalieri și se bucură de oaspeți distractivi pentru ceai. Dieta lor este similară cu cea a altor indieni. Lemnul, bălegarul și kerosenul sunt principalele surse de combustibil pentru gătit.

Pe lângă specializarea în agricultură, mulți din Kashmiri sunt crafteri calificați în mobilier din lemn, covoare din lână și pulovere. Dezvoltarea industrială este limitată în Kashmir, dar numărul mare de păduri și râuri sunt folosite pentru producerea de energie hidroelectrică. Turismul este, de asemenea, o industrie importantă, deși a scăzut în ultimii ani din cauza violenței din regiune.

 

Care sunt convingerile lor?

Mulți Kashmir sunt musulmani sunni devotați, care urmează un cod strict de conduită. Civilizația lor a fost puternic influențată de misticii musulmani și de cultura persană. Doar o mică minoritate sunt hinduși.

Musulmanii din Kashmiri sunt convinși că Biblia este greșită atunci când contravine Coranului. Cei care se convertesc la creștinism sunt considerați oameni imorali, degradați. Creștinii din această regiune sunt adesea persecutați. Mulți Kashmiri au auzit despre Isus Hristos, dar îl privesc doar ca profet și învățător.

 

Care sunt nevoile lor?
Astăzi, există puțini credincioși din Kashmir. Această redută Islamică va fi transformată numai prin rugăciune. Acești oameni prețioși care trăiesc într-o zonă extrem rarefiată a lumii trebuie să se întâlnească cu Prințul Păcii.

 

Motive de rugăciune
* Cereți lui Dumnezeu să ridice echipe de rugăciune care vor începe să pregătească terenul prin mijlocire.
* Cereți Duhului Sfânt să ofere înțelepciune agențiilor de misiuni care se concentrează pe Kashmir.
* Rugați-vă ca Dumnezeu să le dea credincioșilor din Kașmir îndrăzneală să împărtășească pe Hristos cu poporul lor.
* Cere-i lui Dumnezeu să elibereze creștinii din Kashmir de persecuție.
* Rugați-vă pentru eficiența filmului lui Isus printre Kashmiri.
* Cere-i lui Dumnezeu să înmoaie inimile acestor oameni față de Evanghelia lui Hristos.
* Rugați-vă ca Dumnezeu să le ofere acestor oameni prețioși o revelație despre cine este cu adevărat Isus: Domnul lor și Hristos.
* Cereți-i Domnului o Biserică puternică și misionară în Kașmir pentru gloria numelui Său!

 

Text biblic

„Toate marginile pământului îşi vor aduce aminte şi se vor întoarce la Domnul; toate familiile neamurilor se vor închina înaintea Ta.” (Psalm 22:27)

 

*preluat de pe joshuaproject.net

Pentru mai multe detalii legate de Kashmiri: https://joshuaproject.net/people_groups/12558/IN


Părerea mea