La Conferința Generală din 1874 Ellen White vorbind despre datoria creștinului spunea: „Noi nutrim idei care sunt prea înguste pentru vremea pe care o trăim: Casa noastră e lumea”. Iar Oswald Smith sublinia: „Noi vorbim despre a doua venire, în timp ce jumătate dintre oameni nu au auzit de prima”.

Astăzi ne rugăm pentru arabii yemeniți, din nordul Yemenului.

Populație: 12.233.000

Creștini: 0,0 %

Religie: Islam

Limbă vorbită: Araba, Sanaani

Traducerea Bibliei: Nu.

Materiale creștine: câteva înregistrări audio.

Misionari și pionieri necesari: 242.

Introducere

Triburile nordice din Yemen pot fi numite Arabii Sanaani. Ei locuiesc în munții din nord și în deșerturile nord-estice, precum și în jurul capitalei Sana’a. Cresterea qat-ului narcotic (o plantă folosită pentru prepararea drogurilor, circa 90% din populația Yemenului o folosește) a devenit suportul Yemenului rural, iar aproape jumatate din economia nationala este implicata in qat.

Obstacole

Musulmanii știu că Isus (Isa) este Mesia (al Masih) trimis de Dumnezeu, care întruchipează Cuvântul Său, dar consideră creștinismul o campanie de distrugere a familiilor, a comunităților și a modului lor de viață.

Idei misionare

Rugați-vă pentru ca lucrătorii să aibă înțelepciune în aplicarea modelului stabilit de Isus în Matei 10 și Luca 10 pentru binecuvântarea familiilor yemenite.

Rugăciune

  • Rugați-vă pentru puținii credincioși din rândul arabilor Sanaani ca să devină eficienți și roditori în a semăna Cuvântul lui Dumnezeu între familiile și comunitățile lor.
  • Rugați-vă pentru multiplicarea veștii bune printre familiile și comunitățile triburilor nordice din Yemen astfel încât familiile yemenite să experimenteze din ce în ce mai mult neprihănirea și iertarea găsite numai în persoana și lucrarea lui Isus Hristos.

Verset biblic

„prin care am primit harul şi apostolia, ca să aducem, pentru Numele Lui, la ascultarea credinţei pe toate neamurile,” (Romani 1:5)

 

* material preluat de pe joshuaproject.net

Pentru mai multe informații despre yemeniții din nordul Yemenului accesați: https://joshuaproject.net/pray/unreachedoftheday/today

 


Părerea mea