Nici bogat, nici sărac

Autor: Andrew McChesney, Adventist Mission

Chang visase să facă bani şi avere în China.
Sperase ca fabrica lui de rucsacuri să-l facă bogat. De aceea, când afacerea lui a intrat în impas, a fost consternat. Un prieten cu care discuta pe internet i-a dat un sfat neobişnuit: „Du-te la biserică!”

N-a avut însă timp să se ducă la biserică decât după ce a falimentat. Prima vizită nu l-a impresionat cu nimic. Apoi cineva i-a spus că, dacă s-ar duce la biserică, Dumnezeu l-ar binecuvânta.
„Am vrut ca Dumnezeu să mă binecuvânteze cu bani mulţi, aşa că m-am mai dus o dată la biserică”, a spus el.
În perioada aceea, se angajase la un restaurant din alt oraş, pe postul de bucătar. Cum s-a mutat, a început să caute pe internet adresa unei biserici de acolo.

„Ţinta mea era să câştig bani, iar ca să câştig bani, trebuia să găsesc o biserică”, a declarat el.

A găsit adresele a două biserici: o biserică mare, păzitoare a duminicii, şi o biserică mică de adventiști de ziua a şaptea.

„Nu ştiu de ce, dar am ales să merg la biserica mică”, a spus el.
Într-o zi, un membru al bisericii i-a vorbit despre Sabat. „Dacă ţii Sabatul, o să primeşti multe binecuvântări”, i-a spus el.
Auzind aceasta, le-a cerut membrilor bisericii să se roage pentru el ca să poată ţine Sabatul. A doua zi, s-a dus la managerul lui şi l-a anunţat că dorea să aibă sâmbăta liberă şi că, dacă nu accepta, el îşi dădea demisia.
„Nu mă ameninţa cu demisia”, i-a spus managerul-şef. „Îţi dau sâmbăta liberă!” Patronul restaurantului a aflat despre înţelegerea lor şi i-a cerut să vină la serviciu sâmbăta. Chang şi-a depus demisia imediat. Atunci, spre surprinderea lui, şi ceilalţi angajaţi şi-au depus demisia, în semn de solidaritate.

În aceeaşi zi, membrii bisericii i-au sugerat să se înscrie la cursurile de sănătate de la un sanatoriu adventist. I-a plăcut ideea. Dacă obţinea atestatul de nutriţionist, avea şanse mai mari la un loc de muncă foarte bine plătit.
Pe de altă parte, în inima lui s-a născut dorinţa de a-L cunoaşte pe Dumnezeu. Era interesat să cunoască Biblia mai bine. A doua zi, două persoane din două biserici diferite l-au sunat ca să-i recomande un curs de Biblie care se ţinea în alt oraş. Cursul acesta l-a schimbat definitiv. Gândul la bani i-a pierit şi s-a angajat ca lucrător biblic.

Chang are acum treizeci şi patru de ani şi ne-a spus că viaţa lui poate fi rezumată prin textul din Isaia 55:8: „«Căci gândurile mele nu sunt gândurile voastre şi căile voastre nu sunt căile Mele», zice Domnul.”

„Acum nu mă simt nici bogat, dar nici sărac”, a spus el. „Odată, o predicatoare mi-a spus că nu ducea lipsă de nimic. Mie nu mi-a venit să cred şi am întrebat-o: Chiar? Ai atât de mulţi bani încât nu-ţi lipseşte nimic? Acum înţeleg la ce s-a referit. Nici eu nu duc lipsă de nimic!”

Darurile pentru misiune pe care le aduceţi la Şcoala de Sabat îi susţin pe pionierii Misiunii Globale, din care face parte şi Chang.


Părerea mea